Bedwantsen bestrijden Bel direct de lokale bestrijder 085-0296296

Advies of offerte:

085 - 029 6296

Lokaal tarief & 24/7 bereikbaar bij spoed
bed bugs bestrijden

Wat zijn bedwantsen?

Wat zijn bedwantsen?

Bedwantsen zijn parasitaire insecten die leven van het bloed zuigen bij andere organismen, met name bij mensen. Maar ook uw huisdieren zijn niet veilig voor de beten van bedwantsen. Bedwantsen staan ook wel bekend onder de naam wandluis of bedluis.

De bedwants behoort echter tot de orde der wantsen, dus de benaming van luis is eigenlijk niet correct en hierdoor is er nogal wat verwarring omtrent bedwantsen en wat deze insecten nu precies zijn. Desalniettemin worden de termen bedwants, bedluis, wandluis en bed bug door elkaar gebruikt en wordt er allemaal hetzelfde mee bedoeld.

De vraagt ‘wat zijn bedwantsen?’ kan daarom nogal verwarrende antwoorden opleveren.

Een andere bekende benaming is de Engelse vertaling, namelijk bed bug. Bekend van het Engelstalige gezegde ‘Don’t let the bed bugs bite’, wat gezegd wordt vlak voor het slapen gaan.

De term ‘bed bug’ zult u misschien nog wel vaker tegenkomen dan bedwants, aangezien bedbugs wereldwijd een groot probleem zijn en vooral de reisbranche er veel last van heeft.

Onderstaand filmpje van National Geographic geeft een goed beeld over de bedwants.

‘Wat zijn bedwantsen?’ is echter misschien niet eens de belangrijkste vraag die u uzelf moet stellen. Belangrijker is wat bedwantsen doen en of het gevaarlijk is? Dit kunt u hieronder op deze pagina lezen.

Wat doen de bedwantsen?

Bedwantsen leven dus voornamelijk van het bloed van mensen. De bedluis is ongeveer 5mm groot, hierdoor kan het beestje zich door minuscule gaatjes bewegen en zich vrijwel overal verstoppen.

 

Een van de favoriete verstop plekjes van de bedwants is het matras. Hierdoor is de bed bug ook aan zijn naam gekomen. In de naden houdt het ongedierte zich schuil, tot dat hij lichaamswarmte kan bespeuren.

Ook kan het parasitaire ongedierte voorkomen op andere plekken in en rondom het bed. Denk dus niet dat u geen last heeft van bedwantsen als u deze niet in het matras kan vinden.

bed bugs bestrijden

Foto: Jacopo Werther

Op het moment dat de bed bug deze warmte van het lichaam heeft ontdekt, gaat hij op jacht naar uw bloed.

Als de wants een geschikt plekje heeft gevonden, prikt hij met zijn steeksnuit door de huid en begint bloed naar binnen te zuigen. Tegelijkertijd injecteert de bedluis verdovende en antistollende stoffen, om het proces gemakkelijker en gevoellozer te maken. Hierdoor merkt u tijdens uw slaap vrijwel niets.

Als gevolg van de beten van bedwantsen zijn er rode jeukende bultjes zichtbaar. Meestal blijven deze bultjes enkele dagen zichtbaar en ook erg jeuken.

Vaak jeuken deze plekjes nog veel ergen dan bijvoorbeeld muggenbulten en u blijft er langer last van houden.

wat zijn bedwantsen

Wat zijn bedwantsen voor ongedierte?

Bedwantsen zijn ongedierte dat behoort tot de orde der wantsen en verstoppen zich dus graag in uw matras, maar ook op andere plekken in en rondom het bed. Op plekken zoals het bedframe, naden en kieren in de muur, achter het behang en onder de vloerbedekking kan het beestje zich ook schuilhouden.

Het is een parasitair insect, omdat hij leeft van het bloed van andere organismen.

De bedluis voedt zich ongeveer een keer per week, maar als het moet kan hij in ‘winterslaap’ gaan en ongeveer een half jaar zonder voedsel. Hierdoor zijn ze lastig te bestrijden.

Direct van Bedwantsen af:

085 - 029 6296, Bel ons direct of vraag vrijblijvend een offerte of advies aan, 24/7 bereikbaar bij spoed