Bedwantsen bestrijden Bel direct de lokale bestrijder 085-0296296

Advies of offerte:

085 - 029 6296

Lokaal tarief & 24/7 bereikbaar bij spoed
wat te doen tegen bedwantsen

Wat te doen tegen bedwantsen?

‘Wat te doen tegen bedwantsen?’ 

Om deze vraag goed te beantwoorden is het handig om eerst kort in te gaan op wat bedwantsen precies zijn en welke schade ze aan kunnen richten.

Dit leggen we hieronder uit. Op het einde van deze pagina geven we u concrete stappen om wat te doen tegen bedwantsen, zodat u zo snel mogelijk van het bedwantsenprobleem af bent.

Wat zijn bedwantsen?

Bedwantsen zijn parasitaire insecten die vroeger meer bekend waren als wandluis. Toch hebben zij niets gemeen met de luis. Het insect is bruin van kleur en 5 tot 6 milimeter lang. De bedwants leeft van bloed van onder andere de mens en dankt zijn naam aan de plek waar dit insect zich het beste thuis voelt, namelijk ons bed.

De volwassen wants is een overlever en kan maanden zonder voedsel. Met zijn afgeplatte lichaam kan hij zich verbergen in de kleinste kiertjes onder en in ons bed.

Deze insecten zijn afkomstig uit tropische gebieden maar passen zich overal aan. Ze komen over de hele wereld voor waar mens en dier wonen.

Bedden verschonen

In gebieden waar de hygiëne slecht is komen ze vaker voor. Wanneer bedden niet op tijd worden verschoond is er meer kans dat dit ongedierte zich gaat nestelen.

Het is belangrijk dat het matras regelmatig wordt stofgezogen en het omdraait. Ook het beddengoed moet regelmatig het liefst op 60 graden gewassen worden. Onder de bedden zuigen en dweilen voorkomt ook al een heleboel ellende.

Bedwantsen voorkomen

Besmetting met de bedwants wordt ook in de hand gewerkt wanneer meubels uit de besmette ruimte in een ruimte worden geplaatst die nog niet besmet is.

Wat de oorzaak precies is dat er bedwantsen in de bedden komen is niet te achterhalen maar om het op simpele manieren te voorkomen door de bedden op tijd te verschonen en flink de slaapkamers te stofzuigen en dweilen voorkomt veel irritatie.

Lees hier meer over het voorkomen van bed bugs.

Geur en uitwerpselen van de bedwants

De bedwantsen scheiden een muffe geur af die herkend word als een penetrante amandelgeur. Een doordringende lucht die niet zo snel wordt herkend. Speciale stinkklieren scheiden deze geur af om vijanden op afstand te houden.

Bedwantsen produceren uitwerpselen die rondom het bed en op het matras te zien zijn. Ook deze uitwerpselen hebben een kenmerkende geur. Bedwantsen kunnen zich razendsnel voortplanten dus het is belangrijk om ze zo snel mogelijk te laten bestrijden.

Beet van de bedwants

Wanneer U door een bedwants bent gebeten jeukt dit verschrikkelijk. Een week lang kan last ondervonden worden van de beet.

De neiging om te krabben moet genegeerd worden omdat een open gekrabde bedwantsenbeet geïnfecteerd kan raken.

De beten van bedwantsen kunnen behandelt worden door ze in te smeren met een steroïde zalf. Dit zorgt er ook voor dat de jeuk minder wordt. Calaminelotion werkt verkoelend en indrogend.

Wat te doen tegen bedwantsen?

Particulieren

Particulieren die een besmetting hebben met bedwantsen kunnen het beste deze insecten laten bestrijden door een professionele ongediertebestrijder. Zelf bedwantsen bestrijden is bijna ondoenlijk en met een deskundig bedrijf bent U er in een mum van tijd vanaf en kunt U weer rustig slapen.

De besmetting met bedwantsen komt vaak doordat U in een hotel bent geweest wat besmet is met de bedbugs. Wanneer U bemerkt dat er een plaag heerst in het hotel waar U verblijft, bedenk dan wat te doen tegen bedwantsen.

U wilt natuurlijk niet dat Uw thuisadres ook besmet raakt. Probeer er voor te zorgen dat alle kleding bedwants vrij mee naar huis komt. Dus alles wassen en nakijken voordat de kleding in de schone koffer komt.

wat te doen tegen bedwantsen

Foto: KDS444

Bedrijven besmet met bedwantsen

Het ergste wat een hoteleigenaar kan overkomen is dat zijn hotelkamers zijn besmet met bedwantsen. Het is een groeiend probleem omdat mensen steeds meer gaan reizen en uit alle delen van de wereld komen overnachten.

Vooral mensen die van het ene hotel naar het andere reizen kunnen gemakkelijk de besmetting van bedwantsen overbrengen.

En dan vraag je je als hoteleigenaar af wat er aan de bedbugs gedaan kan worden. Zelf bestrijden vooral in een hotel is niet te doen dus moet er professionele ongediertebestrijding aan te pas komen.

Deskundige bestrijding bedwantsen

Wanneer er geconstateerd is dat er een bedwantsen plaag gaande is in Uw hotel is het noodzakelijk om direct te reageren door een bedrijf voor ongediertebestrijding te benaderen.

Vroegtijdig handelen kan er voor zorgen dat de plaag niet het gehele hotel besmet. De meest effectieve bestrijding tegen wantsen is een hittebehandeling. Bedwantsen kunnen absoluut niet tegen grote hitte.

Hardnekkig

De bedbugs zijn hardnekkig ongedierte waar men niet zo gauw vanaf komt. Deze insecten zorgen vaak voor slapeloze nachten en dat wil je als hoteleigenaar je gasten niet aan doen.

Wanneer U dit vervelende ongedierte kwijt wil is het een aanrader om naar deze pagina te gaan en via een aanvraagformulier advies vragen en een aanvraag voor ongediertebestrijding doen.

Wilt U direct gebruik maken van ongediertebestrijders dan kan er ook gebeld worden. Dit kan via het nummer onder aan deze pagina.

Dan heeft U direct contact met het bedrijf en kan er een afspraak gemaakt worden.

Tot dat de ongediertebestrijding zijn werk zal gaan doen is het verstandig om te voorkomen dat de ene ruimte de andere besmet.

Direct van Bedwantsen af:

085 - 029 6296, Bel ons direct of vraag vrijblijvend een offerte of advies aan, 24/7 bereikbaar bij spoed