Bedwantsen bestrijden Bel direct de lokale bestrijder 085-0296296

Advies of offerte:

085 - 029 6296

Lokaal tarief & 24/7 bereikbaar bij spoed

Wandluizen bestrijden – Tips en advies

Op deze pagina vindt u meer informatie over Wandluizen bestrijden.

Wandluis, bedwants, bedluis, bedbug… We hebben het in al deze gevallen over één en hetzelfde beestje. Hun uiterlijk doet aan een vlo denken, maar daar stammen deze schepsels niet vanaf.

Laat ook hun naam u niet misleiden, want het zijn namelijk geen luizen. Vandaar dat wandluizen nu beter bekend staan als bedwantsen. Deze beestjes wonen rond uw bed en leven van uw bloed.

Wandluizen herkennen

wandluizen bestrijden

Foto: HalBrown

Bedwantsen zijn kleine beestjes van zo’n 5 mm lang en ze lopen op zes pootjes.

Ze hebben net als vlooien een plat ovaal lichaam, maar in tegenstelling tot vlooien hebben wandluizen een soort ‘flapjes’ achter hun schild. Dit zijn ooit vleugels geweest, maar die hebben de diertjes verloren.

Verder kunt wandluizen herkennen aan hun roodbruine of zwartbruine kleur.

Omdat de bedluizen voornamelijk ’s nachts op de been zijn, kan het gebeuren dat u de beestjes niet ziet. In dat geval is het belangrijk om op de symptomen te letten.

De belangrijkste symptomen om wandluizen te herkennen zijn een indringende geur, een rode huid, jeuk en zwellingen.

Wanneer een bed bug gebeten heeft, lijken de steekwondjes op muggenbulten.

Omdat deze wondjes zo gelijk zijn, is het soms moeilijk om de beten van wandluizen te herkennen. Het onderscheid tussen een beet van een mug en van een bedwants is vaak het patroon: bij muggen zijn de beten willekeurig, terwijl de steekwondjes van een wandluis op een rij liggen.

Wandluizen bestrijden

Wanneer er een kamer besmet is, kunt u ervoor zorgen dat de wandluizen niet verder verspreid worden door geen kleding of meubels uit de betreffende kamer mee te nemen naar andere plekken.

Op de besmette kamer is het mogelijk om zelf de wandluizen te bestrijden, maar dit is geen gemakkelijke (bijna onmogelijke) klus.

Met een grondige schoonmaak en bestrijdingsmiddelen kan de plaag wellicht onder controle gehouden worden, maar op deze manier worden de wandluizen nauwelijks teruggedrongen.

Bedwantsen kunnen overal in de ruimte eitjes leggen en wanneer er alleen lokaal behandeld wordt, bestaat er een aanzienlijke kans dat de behandeling geen zin heeft.

De beste manier om wandluizen te bestrijden is door de hele ruimte te reinigen.

Een professionele ongediertebestrijding kan deze behandeling uitvoeren. Voor vragen of advies over het bestrijden van wandluizen wordt u doorverwezen naar het aanvraagformulier of kunt u telefonisch contact opnemen.

Wandluizen voorkomen

Voorkomen is beter dan genezen en dat geldt zeker voor wandluizen.

Wandluizen bestrijden is lastig en omvangrijk, dus kunt u maar beter proberen de insecten uit uw huis te houden.

Helaas is het niet altijd even gemakkelijk om wandluizen te voorkomen, want ze wonen lang niet altijd op vieze plekken.

Bed bugs kunnen door scheuren in de muur uw huis binnen kruipen. Wanneer u deze kieren dicht, maakt u het de diertjes al een stuk moeilijker.

Reizen is een andere manier voor bedwantsen om zich in uw huis te nestelen. Wandluizen houden van hotels en helaas reizen ze op deze manier gemakkelijk met u mee.

Een belangrijke manier om wandluizen te voorkomen is dan ook oplettendheid.

Check uw hotelbed en spullen op bed bugs! Dit kan zowel ter plaatse, als door reviews op het internet.

Als u bij iemand op bezoek bent geweest en u heeft uw twijfels, is het wijselijk om uw spullen na te kijken en uw kleren heet te wassen.

Ook bij tweedehands spullen is het verstandig goed te controleren op wandluizen. Maak alles grondig schoon tot u zeker weet dat er geen nare beestjes mee het huis in komen.

Bedwantsen zijn misschien wel klein van stuk, maar ze zijn groot in hun daden. Een plaag in huis kan erg vervelend zijn en om wandluizen te bestrijden is een uitgebreide behandeling nodig. Probeer dus altijd om wandluizen te voorkomen en laat uw huis wanneer het al te laat is onmiddellijk behandelen.

Hulp bij Wandluizen bestrijden?

Wilt u professionele hulp bij wandluizen bestrijden? Wij voorzien u graag van het beste advies en helpen u eventueel met het bestrijden van dit ongedierte.

U kunt hiervoor vrijblijvend contact met ons opnemen via het nummer hieronder, of direct een offerte aanvragen om wandluizen te bestrijden op deze pagina.

Direct van Bedwantsen af:

085 - 029 6296, Bel ons direct of vraag vrijblijvend een offerte of advies aan, 24/7 bereikbaar bij spoed