Bedwantsen bestrijden Bel direct de lokale bestrijder 085-0296296

Advies of offerte:

085 - 029 6296

Lokaal tarief & 24/7 bereikbaar bij spoed
bedwantsen spray

Wandluis; wat is dat?

De wandluis is beter bekend onder de naam bedwants. De naam wandluis werd vroeger vooral gebruikt. Dit is echter een foutieve benaming, omdat de bedwants behoort tot de orde der wantsen. Toch spreekt men in de volksmond nog wel eens van wandluizen. Hier worden dus gewoon bedwantsen mee bedoeld.

Wandluizen in Nederland

De wandluis was in Nederland en de rest van de westerse wereld vrijwel uitgestorven. Door bestrijding van insecticiden zoals DDT werd het insect bijna helemaal uitgeroeid. Insecticiden zoals DDT zijn nu verboden.

Hierdoor kon de wandluis zijn comeback maken. Door het toenemende aantal reizigers zijn wandluizen van verre oorden ook weer naar de westerse wereld gebracht. In New York, waar ook veel reizigers komen, spreekt men al van een echte wandluizenplaag.

wandluis

Foto: louento.pix

In Nederland kwamen aan het begin van het nieuwe millennium ook weer de eerste meldingen binnen, en dit is sindsdien alleen maar toegenomen.

Voor veel mensen is het beestjes echter onbekend, totdat ze er een keer mee te maken krijgen. Een bedwantsenplaag staat bekend als een verschrikkelijke en soms zelf traumatische ervaring. Dit omdat de omvang van het probleem erg groot kan zijn en voor ontzettend veel overlast kan zorgen.

Wandluis herkennen

Wat is een wandluis en hoe kunt u wandluis herkennen? Er bestaat nogal wat verwarring rondom de benaming ‘wandluis’. Het beestje heeft namelijk meerdere benamingen.

In principe is de officiële Nederlandse benaming van het insect ‘bedwants’. Het beestje wordt ook wel bedluis genoemd. Dit is eigenlijk net als wandluis een foutieve benaming, omdat het insect tot de orde der wantsen behoort.

Ook wordt veel gesproken van de bed bug. Dit is de Engelse vertaling van de bedwants. De term hoort u vanzelfsprekend dan ook veel vaker in het buitenland en tijdens het reizen. Hier is de bed bug een wat bekender begrip, en een grote overlast voor hoteleigenaren.

Wandluizen komen niet alleen is vieze en goedkope hotels voor, maar ook in luxere schone hotels. Dit komt omdat ze zich verstoppen in bagage van reizigers en zich daardoor makkelijk verplaatsen. De wandluis is hierdoor moeilijk te bestrijden.

Om het zekere voor het onzekere te nemen is het verstandig om het hotel of appartement waarin u gaat verblijven even te Googlen. Als het hotel last heeft van wandluizen komen er vaak een aantal slechte reviews naar voren en weet u dat u in dat hotel niet graag wilt overnachten.

Wandluizen zijn dus bededwantsen en kan je op dezelfde manier herkennen.

Wandluizen bestrijden

Wandluizen bestrijden is een grote en tijdrovende opgave. Het beste kan dit gedaan worden door een specialistisch bedrijf. Zelf bestrijden is ook wel mogelijk, maar in 90% van de gevallen lukt het mensen niet om de wandluis volledig uit te roeien, waardoor het beestje zich weer kan vermenigvuldigen.

Dit heeft weer extra kosten tot gevolg omdat de kosten voor een nieuwe bestrijdingsmethode opnieuw betaald moeten worden, en omdat de omvang van de wandluizenplaag waarschijnlijk is toegenomen.

De meeste mensen kiezen daarom direct voor professionele ongediertebestrijding.

Klik hier als u via Bedwantsenbestrijden.com gratis en vrijblijvend in contact wilt komen met een professionele ongediertebestrijder.

Direct van Bedwantsen af:

085 - 029 6296, Bel ons direct of vraag vrijblijvend een offerte of advies aan, 24/7 bereikbaar bij spoed