Bedwantsen bestrijden Bel direct de lokale bestrijder 085-0296296

Advies of offerte:

085 - 029 6296

Lokaal tarief & 24/7 bereikbaar bij spoed

Tips tegen Beestjes in Matras

Iedereen heeft er al over gehoord maar vele mensen weten niet dat er beestjes in uw matras kunnen huizen. Maar niet iedereen ligt er wakker van. Bedwantsen of bed bugs leven in en rond het bed. Ze zijn niet geheel ongevaarlijk en u raakt er moeilijk van af.

Hoe komen deze beestjes in uw matras: een woordje uitleg

Deze beestjes kunnen in het matras voorkomen of op het beddengoed maar ook in de muren, achter het behangpapier of tapijten.

Bedwantsen zijn 5 mm groot en voeden zich met het bloed van mensen. Volwassen bedwantsen hebben niet altijd bloed nodig en kunnen zelfs maanden overleven zonder te eten.

Deze matras beestjes zijn ook één van de moeilijkste soorten ongedierte om uit te roeien. Zij zijn immuun voor de meeste insecticiden.

Dit is ook de reden dat dit soort ongedierte in Nederland steeds meer in opkomst is. Ongedierte bestrijders krijgen steeds meer meldingen over bed bug overlast.

beestjes in matras

Beestjes in matras: waar komen ze vandaan?

In Europa waren ze min of meer uitgestorven maar nu zijn ze reeds enkele jaren aan een comeback bezig. De meeste bed bugs komen hier terecht omdat ze mee gereisd zijn met uw koffer of in uw kleding.

Hotels zijn één van de favoriete bestemming voor deze matras beestjes. Er komen zo veel gasten terecht uit verschillende werelddelen dat het soms heel gemakkelijk is om deze beestjes ongezien mee te dragen.

Matras ongedierte herkennen

Bed bugs kunt u herkennen door de mini kleine bloedvlekjes die men op de lakens of tussen de matrasnaden ziet. Of u kan ze ook met het blote oog waarnemen door te letten op kleine bruine stipjes op de matras.

Eens men te maken hebt met Bed bugs of als men er één gezien heeft is het opportuun om alert te reageren.

Deze matras beestjes zijn ook één van de moeilijkste om uit te roeien. Zij zijn immuun voor de meeste insecticiden.

Gevaar voor de gezondheid?

Deze beestjes zuigen bloed op. Je voelt het niet onmiddellijk omdat ze tegelijkertijd een soort van verdovende stof injecteren. Maar de wondjes zijn vergelijkbaar met deze van een mug. Het kan verschrikkelijk jeuken. Er zijn mensen er allergisch reageren. Meestal zie je de wondjes in de nek, op de benen en armen.

Bestrijding van bedwantsen: hoe begin je er aan?

Het is bijna onmogelijk om deze matras beestjes zelf uit te roeien. Want de eerste reactie als men dit matras ongedierte ziet is alles opruimen, schoonmaken en alles verplaatsen.

Maar dit is een zeer slecht idee, want door alles te verplaatsen geeft u deze matras beestjes de kans om zich ook te verplaatsen in huis. En zo geraakt men er natuurlijk nooit vanaf.

Beestjes in Matras: contacteer direct een bestrijdingsfirma

Om de woning zelf bedwantsenvrij te maken:

Een bestrijdingsfirma contacteren is de oplossing om te helpen dit matras ongedierte te liquideren. Zij weten waar bedwantsen huizen en hoe dat ze ze kunnen verdelgen. Zo bent u zeker dat al deze insecten zijn uitgeroeid.

Via deze link kunt u uw lokale bedwantsen bestrijder inschakelen.

Om kleding en beddengoed ongediertevrij te maken:

Kleding wassen op meer dan 60 graden: Eens men met een plaag van dit ongedierte zit kan men best ook de kleding wassen op meer dan 60 graden. Bij hogere temperaturen worden deze beestjes ook uitgeroeid. Dit geldt ook voor het beddengoed en lakens.

Direct van Bedwantsen af:

085 - 029 6296, Bel ons direct of vraag vrijblijvend een offerte of advies aan, 24/7 bereikbaar bij spoed