Bedwantsen bestrijden Bel direct de lokale bestrijder 085-0296296

Advies of offerte:

085 - 029 6296

Lokaal tarief & 24/7 bereikbaar bij spoed
bedwants

Symptomen van bedluizen

Symptomen van bedluizen, ook wel bekend als de bedwants. De symptomen zijn goed te herkennen, maar u moet wel weten waarnaar u zoekt.

U moet zorgen dat u de bedluizen symptomen snel herkent om zo verdere verspreiding tegen te gaan.

Maar hoe kunt u de symptomen van bedluizen herkennen?

Bedluizen symptomen herkennen

De belangrijkste en meest voorkomende symptomen van bedluizen staan hieronder op een rij.

Als u bedluizen of bedwantsen heeft dan:

– Kunt u worden gebeten door de bedluizen. De beten zien eruit als muggenbulten alleen bij bedluizen kunt u meerdere beten op één plek hebben en de jeuk van een beet van een bedluis is heviger en blijft langer aanwezig. Beten van een bedluis kunt u ook tegenkomen op uw hele lichaam.

– Kunt u rode vlekken op uw lakens tegen komen. Deze rode vlekken ontstaan doordat sommige bedluizen gestoord worden tijdens het voeden met bloed. Ze worden verplet als u met uw lichaam draait en op de bedluizen gaat liggen.

– Kunt u uitwerpselen van een bedluis tegenkomen. De bedwantsen willen een schoon leefgebied, daarom liggen de uitwerpselen vaak buiten maar ook soms in het bed.

– De vrouwtjes van de bedluizen leggen wel 300 eitjes in hun leven. U kunt daarom ook eitjes tegen komen. De eitjes zijn 1mm breed en zijn licht wit en een beetje transparant.

Wat moet u doen bij symptomen van bedluizen?

Als u de bovenstaande symptomen van bedluizen tegenkomt, moet u snel overgaan tot bestrijding. Zoals eerder gezegd, de vrouwtjes van de bedwants leggen ongeveer 300 eitjes in hun leven, en ongeveer 10 a 20 per dag.

De bedluizen verspreiden zich dus snel.

U kunt zelf beginnen aan de bestrijding met de bestrijdingsmiddelen die u kunt kopen in dierenwinkels of op de betreffende sites. Dit werkt echter niet om de hele bedwantsenplaag definitief uit te roeien.

De beste optie is om de ongediertebestrijding meteen in te lichten. Zij weten namelijk exact waar bedwantsen zich verstoppen en of er nog verstopte niet- uitgekomen eitjes aanwezig zijn.

Omdat de eitjes erg klein zijn en deels transparant kunt u ze makkelijk over het hoofd zien.

Wanneer u zeker wilt zijn van een wegblijvend bedluisprobleem, schakel dan professionele hulp in.

Zijn bedluizen gevaarlijk?

Er bestaat wat verwarring over of bedluizen gevaarlijk kunnen zijn voor de menselijke gezondheid.

Dit is echter nog niet wetenschappelijk bewezen. Bedluizen dragen geen ziektes of bacteriën met zich mee.

Wat wel kan gebeuren is dat sommige mensen een allergische reactie krijgen van bedluzien. Zij kunnen namelijk irritatie krijgen op de huid of in de luchtwegen.

Ook dan is het verstandig om contact op te nemen met een deskundige bestrijder en eventueel met uw huisarts om de allergische reactie te behandelen.

Direct van Bedwantsen af:

085 - 029 6296, Bel ons direct of vraag vrijblijvend een offerte of advies aan, 24/7 bereikbaar bij spoed