Bedwantsen bestrijden Bel direct de lokale bestrijder 085-0296296

Advies of offerte:

085 - 029 6296

Lokaal tarief & 24/7 bereikbaar bij spoed
bedwants

Stappenplan Bedwants bestrijden

Wanneer u last heeft van bedwantsen, ook wel bedluizen of wandluizen genoemd, is het belangrijk dat u hier zo snel mogelijk van af komt. Hoewel het niet bewezen is dat bedwantsen ziektes of iets dergelijks verspreiden, kunnen kleine ongedierte wel zorgen voor rode bultjes, jeuk en slapeloze nachten. In dit artikel geven wij u een stappenplan bedwants bestrijden.

De bedwants bestrijden is een lastige klus, en u heeft de nodige kennis nodig om de juiste stappen te ondernemen om de bedluizen te herkennen, bestrijden en uiteindelijk te voorkomen. Hieronder wordt een stappenplan gegeven om zo snel mogelijk de bedwants te bestrijden.

Stap 1: Bedwants herkennen

Het herkennen van de wandluis of bedwants hebben we in een ander artikel uitgebreid voor u beschreven. Bent u niet zeker of u last heeft van bedwantsen, lees dan hier het artikel:

Bedwantsen herkennen

Stap 2: Bedwantsen opsporen

Nadat u heeft vastgesteld dat u last heeft van bedwantsen, moet u de bedwantsen opsporen. De bedwants heeft vele verschillende verstopplaatsen. De bedwants kan zich verstoppen in het matras, bedframe, nachtkastje, stopcontacten, achter plinten, achter het behang, kieren en voegen in de muur etc.

U hoeft niet precies alle verstopplekken te controleren, dit komt later bij de bedwants bestrijden. Belangrijk is wel dat u vaststelt in welke kamers van uw huis er sprake is van de aanwezigheid van de bedwants.

Als u dit gedaan heeft is het van belang om deze kamer zo goed mogelijk te isoleren, zodat de bedwants zich niet verder verspreid over het huis en naar uw buren.

Kunt u niets vinden, maar heeft u wel een vermoeden dat er bedwantsen aanwezig zijn, dan is het raadzaam om een specialist in te schakelen en vast te stellen dat er bedwantsen aanwezig zijn.

Lees hier meer over het vinden van bedwantsen in uw woning of bedrijf.

rp_symptomen-van-bedluizen.jpg

Foto: Jacopo Werther

Stap 3 Bedwants bestrijden

U heeft inmiddels vastgesteld dat u last heeft van de bedwants en in welke kamers ze zich ongeveer bevinden. En het is nu zaak om van de bedwants af te komen.

De bedwants bestrijden is een lastige en hardnekkige klus. U kunt het op twee manieren doen.

1. Zelf de bedwants bestrijden

Dit is de goedkoopste optie. Er zijn vele websites waar u bedwantsen spray kunt aanschaffen. Sommige experts beweren dat dit wel werkt en andere weer dat bedwantsen spray juist niet werkt.

Feit blijft dat mensen die de bedwants zelf bestrijden er in meer dan 90% van de gevallen niet in slagen.

Bedantsen verstoppen zich namelijk diep in het matras en op plekken die mensen vaak niet kunnen zien. Hier kunnen ze dus ook niet met een spray bijkomen, waardoor ze de bedwants niet volledig uitroeien en het beestje zich weer snel voortplant.

bedwants bestrijden

Foto: louento.pix

2. Professionele bedwants bestrijding

Professionele bedwants bestrijding is de optie die meeste mensen kiezen. Dit is ook de meest logische keuze, als u er zeker van wilt zijn dat de bedwants volledig uitgeroeid wordt.

De bedwants bestrijden gebeurt door deze bedrijven op een specialistische en nauwkeurige manier.

Stap 4 Bedwantsen voorkomen

Na dat de bedwants bedwantsen bestrijding voltooid is, moet u er voor zorgen dat de bedwants blijvend uit uw huis blijft. Hoe u bedwantsen in de toekomst kunt voorkomen kunt u hier lezen:

Bedwantsen voorkomen

Wat gaat bedwantsen bestrijden kosten?

Als u last heeft van bedwantsen wilt u hier natuurlijk zo snel mogelijk van af. Zelf bedwantsen bestrijden is een mogelijkheid, maar is lastig en tijdrovend en de kans is groot dat het niet goed gedaan wordt.

Als u gebruik wilt maken van professionele bedwants bestrijding bent u natuurlijk benieuwd wat dit gaat kosten. Dit is op voorhand lastig te zeggen. De kosten van bedwantsen bestrijding hangen namelijk af van de omvang van de bedwantsen plaag, de grootte van uw huis en verschillende andere factoren.

Bent u nieuwsgierig naar wat bedwantsen bestrijden gaat kosten? Dan bieden wij u via bedwantsenbestrijden.com de service om gratis en vrijblijvend een offerte aan te vragen bij een bestrijder bij u in de buurt. Dit kost u niets en u kunt na het gesprek met de bestrijder bepalen of u gebruik wilt maken van professionele bedwantsen bestrijding.

Wilt u advies of direct een offerte aanvragen voor professionele bestrijding? Dan kan vrijblijvend en gratis via onderstaand formulier.

Last van beestjes? Vrijblijvend advies aanvragen

Direct van Bedwantsen af:

085 - 029 6296, Bel ons direct of vraag vrijblijvend een offerte of advies aan, 24/7 bereikbaar bij spoed