Bedwantsen bestrijden Bel direct de lokale bestrijder 085-0296296

Advies of offerte:

085 - 029 6296

Lokaal tarief & 24/7 bereikbaar bij spoed
jeuk door kleine zwarte beestjes

Rode jeukende bultjes

Wanneer u last heeft van rode jeukende bultjes kan dat verschillende oorzaken hebben. Dit kan bijvoorbeeld door een allergische reactie, brandnetels en andere planten of ongedierte. In dit artikel wordt aandacht besteedt aan rode jeukende bultjes door ongedierte.

De rode jeukende bultjes kunnen veroorzaakt worden door meerdere soorten ongedierte. Er zijn bijvoorbeeld rode mieren die kunnen bijten en wespen die steken. Ook steken muggen, maar dit zijn allemaal soorten beten die u waarschijnlijk al eens hebt gehad en gemakkelijk kunt herkennen en behandelen.

Rode jeukende bultjes door bedwantsen

Een groeiend probleem is de opkomst van de bedwants. De bedwants is een klein donkerbruin beestje wat zich voornamelijk in en rondom het bed schuilhoudt. De bedwants voedt zich met bloed van mensen door middel van kleine beten over uw hele lichaam.

Hier kunt u meer lezen over hoe u de bedwants kunt herkennen.

rode jeukende bultjes

Foto: James Heilman, MD

Tijdens het bijten injecteert de bedwants, of bedbug, een verdovend stofje waardoor u het bijten niet merkt. De bedwants bijt vooral ’s nachts. Hierdoor kan het voorkomen dat u de volgende ochtend wakker wordt met plotseling rode jeukende bultjes over het hele lichaam.

Rode jeukende bultjes van bedwants herkennen

U hebt last van rode jeukende bultjes, maar hoe weet u dan of dit inderdaad beten van bedwantsen zijn?

Een bedwantsen beet kunt u herkennen aan het feit dat ze ook op plekken zitten die vaak onder de dekens liggen, in tegenstelling tot bijvoorbeeld muggenbeten.

rode jeukende bultjes

Foto: snowflakegirl

Naast dat bedwantsen beten over het hele lichaam aanwezig kunnen zijn, zijn ze vaak ook in grote getale aanwezig. Vaak liggen ze ook met een aantal dicht bij elkaar. De jeukende rode bulten liggen soms op een rijtje achter elkaar. Dit komt voor als de bedwants gestoord wordt tijdens het voeden.

Een ander symptoom van rode jeukende bultjes door bedwantsen, is dat deze vrij lang kunnen blijven zitten. De jeuk duurt vaak meerdere dagen en soms wel langer dan een week. Ook is de jeuk erger dan bij muggenbulten.

Hoe komt u van de bedwantsen af?

Als u heeft vastgesteld dat u inderdaad last hebt van bedwantsen, dan wilt u er natuurlijk zo snel mogelijk van af. Niemand wil in een bed met kleine vieze beestjes liggen. Bovendien kan dit zorgen voor slapeloze nachten en mentale vermoeidheid.

Veel mensen proberen bedwantsen eerst zelf te bestrijden. Dit lukt vaak niet, omdat het hardnekkig ongedierte is en ze zich diep in het matras, kieren, voegen en andere plaatsen verschuilen.

Een professionele bestrijder wordt daarom door de meeste organisaties en instellingen aangeraden.

Twijfelt u of u last heeft van Bedwantsen? Heeft u vragen over het laten bestrijden van bedwantsen, of wilt u weten hoeveel het gaat kosten? Bel dan met het nummer onderaan dit bericht.

Of stel uw vraag  hieronder of schakel direct een bestrijder in:

Last van beestjes? Vrijblijvend advies aanvragen

Direct van Bedwantsen af:

085 - 029 6296, Bel ons direct of vraag vrijblijvend een offerte of advies aan, 24/7 bereikbaar bij spoed