Bedwantsen bestrijden Bel direct de lokale bestrijder 085-0296296

Advies of offerte:

085 - 029 6296

Lokaal tarief & 24/7 bereikbaar bij spoed
ongedierte in bed

Ongedierte in bed

Last van ongedierte in bed is een zeer vervelend probleem, maar zeker niet zeldzaam. Ongedierte in bed kan zorgen voor slapeloze nachten en psychische klachten. Het is daarom van belang dat u actie onderneemt om het ongedierte te laten bestrijden, zodat u zo snel mogelijk weer rustige nachten heeft en lekker kunt slapen.

Welk ongedierte schuilt er in mijn bed?

Als we het hebben over ongedierte in bed, dan is de kans groot dat het gaat om bedwantsen. Bedwantsen zijn kleine rood-bruine beestjes van ongeveer 5 millimeter groot. Ze voeden zich met bloed van mensen.

ongedierte in bed

Foto: AFPMB

Bedwantsen of ook wel bed bugs, bedluizen of wandluizen genoemd, verstoppen zich in naden van het matras, in het bedframe, in de kussens, in scheuren en kieren in de muur, in stopcontacten, achter het behang en in uw nachtkastje.

Bedwantsen zijn lastig te bestrijden en vormen al jaren lang een plaag voor veel hoteleigenaren. Maar ze kunnen ook gewoon bij u thuis voorkomen.

Wat doet het ongedierte in bed?

Bedwantsen voeden zich dus met bloed van mensen. Een beet van een bedwants kan een aantal dagen lang verschrikkelijk jeuken en laat een rood bultje achter. Vaak ontstaat de jeuk en het bultje pas een paar dagen na de beet.

Het rode bultje jeukt zo erg, omdat de bedwants een verdovende stof injecteert zodat u tijdens het voeden van de bedwants niks merkt.

Ongedierte in bed herkennen

Ongedierte in bed kunt u herkennen. Symptomen van de bedwantsen zijn rode bloedvlekjes. Deze ontstaan al het ongedierte gestoord wordt tijdens het voeden. Daarnaast zijn de eerder genoemde jeuk en rode bultjes ook aanwijzingen voor de aanwezigheid van bedwantsen.

Verder gaat de aanwezigheid van bedwantsen vaak gepaard met een amandelachtige geur die in de slaapkamer rondhangt. Deze geur wordt geproduceerd door de stinkklieren van de bedwants.

Tot slot liggen er in de buurt van een bedwantsen nest vaak kleine zwarte uitwerpselen van het ongedierte. Ook dit kunt u ruiken en is een goede indicator voor de aanwezigheid van bedwantsen.

ongedierte in matras

Foto: lauren

Mocht u enkele van deze symptomen herkennen, dan is het raadzaam om direct actie te ondernemen om de bedwantsen te bestrijden om verdere overlast van u en uw buren te voorkomen.

Weet u nog niet zeker of u last heeft van bedwantsen? Op deze pagina kunt u meer informatie lezen over het herkennen van bedwantsen.

Advies nodig over bed ongedierte of ander ongedierte? Bel vrijblijvend en gratis met een van onze experts via het nummer onder aan dit bericht. Ook kunt u een offerte aanvragen voor bestrijding.

Direct van Bedwantsen af:

085 - 029 6296, Bel ons direct of vraag vrijblijvend een offerte of advies aan, 24/7 bereikbaar bij spoed