Bedwantsen bestrijden Bel direct de lokale bestrijder 085-0296296

Advies of offerte:

085 - 029 6296

Lokaal tarief & 24/7 bereikbaar bij spoed
bedwants nimf

Nimfen van bedwantsen

Bedwantsen planten zich voort door middel van traumatische inseminatie. Dit houdt in dat het mannetje het lichaam van het vrouwtje doorboort om zijn zaadcellen naar binnen te brengen. Er wordt dus geen gebruik gemaakt van een vrouwelijk paringsorgaan. Het vrouwtje kan wel meerdere malen in haar leven paren.

Uit de eitjes die het vrouwtje legt ontstaan geen larven, maar nimfen. Nimfen verschillen van larven omdat nimfen geen volledige transformatie van het insect ondergaan. Bij larven is dit wel het geval.

Nimfen en de levenscyclus van de bedwants

De bedwants (Cimex lectularius) ondergaat een aantal fasen in zijn leven voor dat het insect volwassenheid bereikt en zich voort kan planten. Hieronder is een visuele weergave van de levenscyclus van de bedwants weergegeven.

nimfen van bedwantsen

Eerst is er het eitje. Als dat uitkomt ontstaat de nimf. De nimf heeft verschillende fasen en elke keer dat het beestje zich voedt, komt het dichter bij het stadium waarin het volwassen is en zich voort kan planten.

Op de afbeelding is goed te zien dat de nimf steeds een klein beetje verandert na elke keer dat hij zich gevoed heeft. Hij moet zich ongeveer 6 keer voeden voordat hij het volwassen stadium heeft bereikt.

Nimfen herkennen

Omdat de nimf na elke keer voeden een beetje verandert, kunnen bedwantsen er nog al verschillend uit zien. Dit is lastig, omdat je zo niet goed vast kunt stellen of je wel of niet te maken hebt met bedwantsen.

Een volwassen bedwants heeft een bruine kleur, maar van een afstandje lijkt dit gewoon zwart. De nimfen hebben vooral in het begin een transparante kleur, en zijn een aantal millimeter kleiner dan een volwassen bedwants.

Een nimf heeft een transparante kleur, en als hij zich voedt met bloed van mensen wordt hij rood. Bedwantsen en hun nimfen kun je dus herkennen aan hun bruine (zwarte) kleur of transparant of rood als zij nog nimfen zijn.

bedwants nimf

Foto: louento.pix

Bedwantsen zijn lastig te bestrijden en op te sporen. Kijk vooral goed in en rondom het bed naar symptomen van de aanwezigheid van bedwantsen.

Bedwantsen kunnen rode vlekken en erg veel jeuk veroorzaken. Dit kan weer psychische problemen en slapeloosheid tot gevolg hebben. Het is daarom van groot belang om de bedwantsen zo snel mogelijk op te sporen en maatregelen te treffen om deze bed bugs te bestrijden.

Bel met het nummer hieronder om direct inc contact te komen met een bedwantsenbestrijder om uw probleem te bespreken.

Direct van Bedwantsen af:

085 - 029 6296, Bel ons direct of vraag vrijblijvend een offerte of advies aan, 24/7 bereikbaar bij spoed