Bedwantsen bestrijden Bel direct de lokale bestrijder 085-0296296

Advies of offerte:

085 - 029 6296

Lokaal tarief & 24/7 bereikbaar bij spoed
bedwantsen

Last van bed ongedierte? Zo komt u er van af

Er zijn verschillende soorten bed ongedierte.

Bed ongedierte leeft in uw bed of lakens en ze voeden zich meestal met dode huidcellen of bloed van de mens. Als er wordt gesproken over bed ongedierte denkt men vaak aan Bedwantsen.

De kans is groot dat u last heeft van bedwantsen als u te maken heeft met ongedierte in bed. Daarom leggen we u in dit artikel uit wat een bedwants is en wat u tegen dit verschrikkelijk hardnekkige en minuscule beestje kunt doen.

Bed ongedierte: De Bedwants

Wat is een bedwants?

Een bedwants is een insect dat, zoals al eerder is gezegd, leeft in uw bed of lakens. Ze zijn vaak roodbruin of zwart van kleur en zijn ongeveer 5mm lang. Bedwantsen voeden zich met het bloed van mensen. Wanneer er wordt gebeten door een Bedwants, ontstaat er vaak een rode jeukende bult op de plek van de beet.

U kunt deze beet vergelijken met een muggenbult maar een bedwantsen beet jeukt heviger en houdt langer aan.

Klik hier om meer te lezen over de Bedwants

bed ongedierte

Foto: Jacopo Werther

 

Wat kunt u doen tegen een beet van een bedwants?

Wanneer u bent gebeten door bed ongedierte, heeft u vaak rode jeukende bultjes verspreid over uw lichaam. Dat betekent dat u meerdere keren bent gebeten.

Wat kunt u tegen die jeuk/pijn doen?

1. Het aller eerste wat u moet onthouden is niet krabben! Wanneer u gaat krabben heeft u kans dat u de huid kapot maakt en/of de beet infecteert.

2. Als u niet van de bult af kan blijven kunt u bijvoorbeeld steroïde zalf op de bult smeren. Zorg eerst dat u uw huid goed wast met water en zeep en smeer vervolgens de zalf op de beet. De zalf is ontstekingsremmend en verminderd de pijn/jeuk

3. Calamine lotion is ook goed voor het genezen van de huid en beet. Het is verkoelend, verzorgend en indrogend voor de huid.

4. Als al deze middelen niet helpen kunt u altijd een afspraak maken bij de dokter. De dokter kan dan een antibioticakuur voorschrijven en zorgt dat de beet snel geneest.

Lees ook dit artikel over Bedwantsen beten behandelen

Wanneer moet u ingrijpen bij bed ongedierte?

Als u zeker weet dat u last heeft van Bedwantsen, dan moet u gelijk contact opnemen met een deskundige bestrijder. Een bedwantsenplaag kan zich erg snel verspreiden en bovendien zijn bedwantsen lastig zelf uit te roeien. De kans is zelf groot dat de plaag alleen maar hardnekkiger wordt.

Klik hier om vrijblijvend contact op te nemen met een deskundige bestrijder

Weet u niet zeker met welk soort bed ongedierte u te maken heeft, maar wilt u er wel graag vanaf. Dan adviseren we u om een bestrijder om advies te vragen (vrijblijvend, lokaal tarief). We helpen u dan om vast te stellen om welk soort bed ongedierte het gaat en hoe u daar zo goed en zo snel mogelijk vanaf kunt komen.

Bel met onderstaand nummer om vrijblijvend met een bestrijder in contact te komen.

Direct van Bedwantsen af:

085 - 029 6296, Bel ons direct of vraag vrijblijvend een offerte of advies aan, 24/7 bereikbaar bij spoed