Bedwantsen bestrijden Bel direct de lokale bestrijder 085-0296296

Advies of offerte:

085 - 029 6296

Lokaal tarief & 24/7 bereikbaar bij spoed
kleine rode beestjes in huis

Larven in huis

Als u last heeft van larven in huis betekent dit naar alle waarschijnlijkheid ook dat er ongedierte in uw huis aanwezig is. De larven moeten immers ergens vandaan komen.

Hoewel larven ook bij andere diersoorten voorkomen, kunt u er van uit gaan dat de larven in huis, larven zijn van insecten.

Het larve stadium is de eerste levensfase van een dier, net nadat het dier uit het ei is gekomen. In de larve fase is het dier nog niet volgroeid en kan het zich nog niet voortplanten.

Larven in huis van bedwantsen

Larven van bedwantsen bestaan eigenlijk niet. Bedwantsen die nog geen volwassenheid hebben bereikt heten nimfen. Een nimf is verschillend van een larve omdat een larve een volledige gedaanteverwisseling ondergaat en een nimf niet.

Een nimf van een bedwants is kleiner dan 5 mm en heeft een transparante kleur. Een nimf van een bedwants moet zich ongeveer zes keer voeden met bloed van mensen om tot de volwassen fase te komen.  Op het moment dat hij zich net gevoed met het bloed van mensen (of andere organismen) heeft is de kleur van het beestje rood. Dit komt door zijn transparante lichaam.

larven in huis

Als hij deze fase heeft bereikt is het geen klein wit beestje meer, maar is hij ongeveer 5 mm groot en heeft een bruine kleur.

Larven in de slaapkamer en bed

Larven in huis kunnen uiteraard overal voorkomen. Wanneer er larven in de slaapkamer of in het bed aangetroffen worden, is de kans groot dat het om bedwantsen gaat. Men spreekt hier dan dus van nimfen en niet van larven.

Omdat bedwantsen zichzelf vooral verstoppen in en rondom het bed, zijn ook hun nesten daar aanwezig. De eitjes leggen ze ook op een dergelijke plek, waardoor de nimfen ook in en rondom het bed aanwezig zijn. Dit is voor hun een logische keuze, omdat ze zich dan makkelijk kunnen voeden en sneller volwassenheid zullen bereiken. Hierdoor kunnen ze zich sneller voortplanten en overleven.

Er zijn dus nog veel meer soorten larven en nimfen. Klik hier voor meer informatie.

Als er nimfen of larven in huis uw aanwezig zijn is het aan te raden om te achterhalen van welk insect deze afkomstig zijn. Op basis daarvan kan actie worden ondernomen om de insecten te bestrijden. Op deze pagina vind u meer informatie om bedwantsen te bestrijden.

Direct van Bedwantsen af:

085 - 029 6296, Bel ons direct of vraag vrijblijvend een offerte of advies aan, 24/7 bereikbaar bij spoed