Bedwantsen bestrijden Bel direct de lokale bestrijder 085-0296296

Advies of offerte:

085 - 029 6296

Lokaal tarief & 24/7 bereikbaar bij spoed
bloedluis

Kleine rode beestjes; Bedwants of bloedluis?!

Als u kleine rode beestjes in huis aantreft, wilt u natuurlijk weten wat dit voor beestjes zijn, of ze schade aan kunnen richten en hoe u er vanaf kunt komen.

Het belangrijkste is dat er eerst vastgesteld wordt wat de kleine rode beestjes voor insecten zijn. Pas dan kan worden vastgesteld of ze schadelijk zijn en hoe u er het snelst vanaf komt.

Bepalen wat de kleine rode beestjes in huis zijn

Eén van de meest voorkomende kleine rode beestjes is de bloedluis. Dit is echter een foutieve benaming. Het insect heet in werkelijkheid rode vogelmijt, en ziet er uit zoals op de afbeelding hieronder.

bloedluis

Foto: squashbottomcat

De bloedluis, of vogelmijt ziet er uit als een klein rood spinnetje van ongeveer 1 millimeter groot. Ze zijn dus nauwelijks met het blote oog waar te nemen. Hoewel het beestje veel voorkomt, is dit voornamelijk het geval bij huishoudens met vogels, of vogelnesten in de buurt.

De rode vogelmijt leeft namelijk van het bloed van vogels. De kleine rode spinnetjes voeden zich vooral ’s nachts en zijn niet direct levensbedreigend voor vogels. Toch bijten ze ook mensen en kunnen hierdoor verschrikkelijke jeuk veroorzaken.

Geen bloedluis, maar een bedwants

Als u last heeft van kleine rode beestjes, dan is de kans groot dat dit bedwantsen zijn. Bedwantsen? Maar die zijn toch bruin?

Ja, een volwassen bedwants heeft een roodbruine kleur. Van een afstand gezien kan dit ook wel donkerbruin of zwart lijken.

Een nimf (larve) van een bedwants heeft echter een transparante kleur. Bedwantsen voeden zich met bloed van mensen, en veroorzaken hierdoor jeukende rode bultjes. Op het moment dat een nimf van een bedwants zich voedt met bloed van mensen, lijkt de kleur van het ongedierte rood. Dit komt omdat de huid van een nimf van een bedwants transparant is.

kleine rode beestjes in huis

De kleine rode beestjes kunnen dus heel goed bedwantsen zijn. Nimfen van bedwantsen voeden zich ongeveer 7 keer met bloed van mensen voordat ze volwassenheid bereiken. Op het moment dat de bedwants volwassen is, kunnen ze zich razendsnel voortplanten en verspreiden.

Zowel bedwantsen als bloedluizen zijn een vervelend probleem waar u niet zomaar van af komt. Is het ongedierte uw huis binnen gedrongen en veroorzaakt het veel overlast, dan kut u het beste het ongedierte laten bestrijden door een gespecialiseerde bestrijder.

Bedwantsen of bloedluizen kunt u laten bestrijden door een professioneel bestrijdingsbedrijf bij u in de buurt. Klik op de link om meer informatie te krijgen over de bestrijding en kosten van ongedierte bij u thuis. Als u interesse heeft in het laten bestrijden van het ongedierte, kunt u via bedwantsenbestrijden.com een aanvraag indienen.

Ook kunt u met een van onze experts spreken voor advies door ons vrijblijvend te bellen tegen lokaal tarief. Dit kan met het nummer hieronder.

Direct van Bedwantsen af:

085 - 029 6296, Bel ons direct of vraag vrijblijvend een offerte of advies aan, 24/7 bereikbaar bij spoed