Bedwantsen bestrijden Bel direct de lokale bestrijder 085-0296296

Advies of offerte:

085 - 029 6296

Lokaal tarief & 24/7 bereikbaar bij spoed
jeuk in bed bedwantsen

Jeuk in bed; Bedwantsen?!

Het nare gevoel dat u wakker word en u ligt uzelf helemaal open te krabben? Zijn het muggen? Heeft u zich niet goed gewassen? Of is het iets anders?

Jeuk in bed hebben, is erg vervelend en kan voor een slechte nachtrust zorgen, waardoor u zich overdag ook niet helemaal fit voelt. Het is dus belangrijk om achter de oorzaak van de jeuk te komen. Een van de grootste oorzaken van jeuk in bed hebben zijn bedwantsen.

Bedwantsen denkt u misschien? Jazeker, bedbugs zijn erg in opkomst en ook in Nederland neemt de bedwantsenplaag inmiddels steeds grotere vormen aan en steeds meer huishoudens en hotels krijgen er last van.

Maar hoe weet u of u met dit type ongedierte te maken hebt?

Jeuk in bed en rode vlekken

Een van de symptomen van bedwantsen zijn kleine rode vlekjes. Een van de favoriete plekjes van de bedwants, zijn de benen. Dit is kenmerkend voor beten van bedwantsen, omdat muggen niet kunnen steken op plekken onder de lakens, bedwantsen (Bed Bugs) wel.

Merkt u dus dat er na verloop van tijd rode vlekjes of bultjes ontstaan die ontzetten aan het jeuken zijn, dan zou het kunnen zijn dat u last heeft van bedwantsen. Maar er zijn meer aanwijzingen om dit te controleren.

Rode vlekken in bed

Jeuk in bed door bedwantsen gaat vaak gepaard met rode bloedvlekjes die te zien zijn op je lakens en matras. Dit komt door bed bugs, die gestoord worden tijdens het voeden. Doordat jij met je lichaam draait worden de bedwantsen soms geplet en ontstaat er een rood vlekje.

jeuk in bed bedwantsen

Foto: japharl

Bedwantsen beten jeuken zo erg, dat u de beet vaak openkrabt. Ook hierdoor kan er wat bloed op de lakens en matras komen wat een aanwijzing is voor bedwantsen.

Nog steeds niet zeker of u daadwerkelijk last heeft van bedwantsen. Op deze pagina kunt u meer lezen over het herkennen van bedwantsen.

Bedwantsen opsporen

Mochten een aantal van de symptomen u bekend voorkomen, dan is het tijd om de bedwantsen op te sporen, en definitief vast te stellen dat ze er zijn. Hierna kunt u maatregelen nemen om de bedwantsen voor eens en altijd te bestrijden.

Controleer daarom goed de naden van uw matras. Dit is een van de lievelingsplekjes van bed bugs om zich te verschuilen.

Check ook goed de kieren en scheurtjes in de muur en eventuele gaatjes in het bedframe waar ze zich kunnen verstoppen. Ook stopcontacten en het nachtkastje moet u niet overslaan en goed controleren.

Dit zijn de belangrijkste symptomen voor de aanwezigheid van bedwantsen. Mocht u absoluut niets kunnen ontdekken, dan ligt de oorzaak van de jeuk misschien toch ergens anders.

Als u graag in contact wilt komen met een professional over een mogelijk bedwantsprobleem, dan kunt u met het nummer onder aan dit bericht bellen.

Direct van Bedwantsen af:

085 - 029 6296, Bel ons direct of vraag vrijblijvend een offerte of advies aan, 24/7 bereikbaar bij spoed