Bedwantsen bestrijden Bel direct de lokale bestrijder 085-0296296

Advies of offerte:

085 - 029 6296

Lokaal tarief & 24/7 bereikbaar bij spoed
jeuk door kleine zwarte beestjes

Jeuk in bed door beestjes

Jeuk in bed door beestjes, wat kunt u er tegen doen en wat zijn dat voor beestjes precies?

De jeuk in bed komt waarschijnlijk door een ongediertesoort die bedwants heet. We zullen u hieronder uitleggen wat bedwantsen precies zijn.

We willen u er ook op wijzen dat jeuk niet per se door beestjes hoeft te komen. U kunt bijvoorbeeld ook rode bultjes krijgen door een allergische reactie op een stof of wasmiddel.

Wat zijn bedwantsen?

Bedwantsen zijn kleine insecten die kunnen leven in uw bed of lakens. De bedwantsen voeden zich met het bloed van mensen. Door de beet van een bedwants ontstaat er een jeukende bult op de plek van de beet.

Bedwantsen zijn ongeveer 5 mm groot en zijn vaak roodbruin of zwart van kleur. U kunt ze ook herkennen door andere symptomen dan het uiterlijk, namelijk:

  1. Zoals al eerder is gezegd ontstaat er een jeukende plek waar is gebeten door de bedwants. Het zijn rode bultjes met een lichte zwelling om de beet. Het kan worden vergeleken met een muggenbult, alleen de jeuk van een beet van een bedwants houdt langer aan.
  1. Rode vlekken op uw bed kunt u ook tegenkomen. Dat komt doordat sommige bedwantsen zich niet goed voeden en worden verplet wanneer u bijvoorbeeld op ze gaat liggen.
  1. Bedwantsen leggen hun uitwerpselen en eitjes buiten of in het bed dus die kunt u ook tegenkomen. De uitwerpselen zijn ongeveer 1mm breed en zwart van kleur. De eitjes daarentegen zijn wit en deels transparant en moeilijk te zien met het blote oog.
  1. Wanneer u rode bultjes tegen komt op uw benen is dat een typisch kenmerk van beestjes in uw bed. Andere insecten steken namelijk vooral in ledematen buiten de dekens. Beestjes in bed bijten overal.
jeuk in bed door beestjes

Beten van bedwantsen.
Foto: Snowflakegirl

Wat kunt u tegen jeuk in bed door beestjes doen?

Wanneer de jeuk in bed wordt veroorzaakt door bedwantsen of andere beestjes is het handig om zo snel mogelijk de beestjes te gaan bestrijden. Bedwantsen verspreiden zich namelijk heel snel. De vrouwtjes leggen ongeveer 10 eitjes per dag en wel 300 in hun gehele leven!

Zelf bedwantsen bestrijden is de meest voordelig optie. De kans is echter klein dat u hiermee het bedwantsenprobleem helemaal op lost. Bedwantsen worden namelijk steeds meer resistent tegen bestrijdingsmiddelen die u zelf kunt kopen in de daarvoor betreffende winkels.

De professionele ongediertebestrijding zorgt dat u geen last meer heeft van terugkerende jeuk in bed door beestjes. Zij verdelgen namelijk alle beestjes en de nog niet uitgekomen eitjes.

Wilt u advies of direct een offerte aanvragen voor bestrijding van ongedierte? Dan kun u via onderstaand formulier direct gratis en vrijblijvend contact opnemen met een bestrijder bij u in de buurt.

Last van beestjes? Vrijblijvend advies aanvragen

Direct van Bedwantsen af:

085 - 029 6296, Bel ons direct of vraag vrijblijvend een offerte of advies aan, 24/7 bereikbaar bij spoed