Bedwantsen bestrijden Bel direct de lokale bestrijder 085-0296296

Advies of offerte:

085 - 029 6296

Lokaal tarief & 24/7 bereikbaar bij spoed
jeuk door kleine zwarte beestjes

Ik heb kleine zwarte beestjes in huis; wat nu?

Veel mensen hebben wel eens last kleine zwarte beestjes in huis. Uiteraard zijn er veel verschillende kleine zwarte beestjes en moet er eerst vastgesteld worden met welke insecten u te maken heeft. Op basis daarvan kan er ook gekeken worden of deze beestjes schadelijk zijn voor uzelf en uw huis en op welke manier deze insecten het beste besteden kunnen worden.

Op deze pagina leggen we u het een en ander uit over bedwantsen.

Met welke kleine zwarte beestjes in huis heb ik te maken?

Veel kleine zwarte beestjes in huis zijn onschadelijk en doen weinig kwaad. Een insect wat wel kwaad kan en waar u zo snel mogelijk vanaf wilt, is de bedwants.

De bedwants zullen we in dit artikel behandelen, zo dat u kunt vaststellen of die kleine zwarte beestjes bij u in huis inderdaad bedwantsen zijn en de nodige maatregelen kunt nemen om bedwantsen te bestrijden.

Bedwantsen zijn eigenlijk niet echt zwart, maar meestal meer bruin van kleur. Omdat ze slechts ongeveer 5 mm groot zijn, lijkt het van een afstandje vaak alsof ze zwart zijn.

kleine zwarte beestjes in huis

Foto: Jacopo Werther

De bedwantsen hebben een plat lichaam, wat ze vol kunnen zuigen met bloed van mensen. Ze verstoppen zich in en rondom uw bed en zijn erg lastig te bestrijden.

Lees op deze pagina meer over hoe u de bedwants kunt herkennen.

Zijn bedwantsen schadelijk?

Bedwantsen kunnen geen hele grote schade aanrichten en er is nooit bewezen dat het ongedierte schadelijke kan zijn voor de gezondheid van mensen. Toch is het gewoon geen fijn idee om vieze kleine beestjes in uw huis te hebben.

Dat deze kleine zwarte beestjes in uw huis aanwezig zijn, wil overigens niet zeggen dat uw huis onhygiënisch en vies is. Bedwantsen kunnen op allerlei manier het huis binnen komen, en doen dat in zowel vieze als schone huizen.

jeuk door kleine zwarte beestjes

Foto: snowflakegirl

Pas vooral op wanneer u terug komt van vakantie of reizen. Veel hotels hebben veel last van deze bed bugs en ze kunnen in hotels in uw bagage kruipen. Onbewust neemt u ze dan mee naar huis waar ze zich zullen nestelen.

Ondanks dat bedwantsen geen schade aan het huis zelf aanrichten, bijten ze wel mensen om zich te voeden met bloed, net zoals muggen. De bedwantsen beten laten rode vlekjes of bultjes achter en blijven enkele dagen tot enkele weken ontzettend erg jeuken.

Wanneer de kleine zwarte beestjes in huis inderdaad bedwantsen blijken te zijn, is het raadzaam om direct actie te ondernemen om de bedwantsen te bestrijden. Bedwantsen in bed kunnen namelijk leiden tot slapeloze nachten en psychische klachten.

Als u interesse heeft in het laten bestrijden van bedwantsen of ander ongedierte, kunt u via bedwantsenbestrijden.com hier een aanvraag indienen voor meer informatie over de behandeling en kosten van professionele bestrijding.

Twijfelt u of u last heeft van bedwantsen of een ander soort ongedierte? Dan kunt u ook direct gratis en vrijblijvend bellen voor advies met een van onze experts, of direct een bestrijder inschakelen. Dit kan door te bellen met het nummer onderaan dit bericht of een offerte aan te vragen.

Geen bedwantsen? Wellicht heeft u last van vlooien of houtworm?

Direct van Bedwantsen af:

085 - 029 6296, Bel ons direct of vraag vrijblijvend een offerte of advies aan, 24/7 bereikbaar bij spoed