Bedwantsen bestrijden Bel direct de lokale bestrijder 085-0296296

Advies of offerte:

085 - 029 6296

Lokaal tarief & 24/7 bereikbaar bij spoed
het verschil tussen bat bugs en bed bugs

Het verschil tussen Bat bugs en Bed Bugs

De bed bug, bat bug en verwante soorten zijn van de familie Cimicidae. Dit zijn bloedzuigende insecten die zich voeden met bloed van vogels en / of zoogdieren.

Er bestaat nog al wat verwarring over Bed Bugs en Bat Bugs. Is dit insect nu hetzelfde, maar spellen mensen het gewoon verkeerd, of is het wel degelijk een ander insect?

Op deze pagina leggen we het verschil tussen bat bugs en bed bugs uit.

De Bed Bugs (Cimex lectularius)

De bed bug is de bekendste soort en is het enige lid van deze familie die aangepast is aan het leven met mensen. Ze staan gekend als bedwantsen en kunnen lelijk bijten.

Bedwantsen komen oorspronkelijk uit Amerika waar ze als een echte plaag worden beschouwd.

Doordat er veel gereisd wordt, nemen veel Nederlanders Bed Bugs mee via de bagage. U treft ze op reis vooral in de hotels, de metro, in restaurants…

Hoewel deze diertjes een voorliefde hebben voor matrassen, kunnen ze ook op kledij en meubels terecht komen.

De Bat Bugs (Cimex pilosellus)

Voorafgaand aan de recente stijging van bedwantsen, ontwikkelen de bat bugs zich in gebieden waar vleermuizen zich schuilhouden: op zolders of achter muren van gebouwen.

Bat bugs kunnen zich dus ook verplaatsen naar de menselijke leefruimtes en bijgevolg mensen en huisdieren bijten.

De bed bugs versus bat bugs

Het grootste verschil is de voorliefde voor hun ‘prooien’.

Bat bugs hebben het nog steeds gemunt op het bloed van de vleermuis. Uiterlijk ziet u weinig verschillen: enkel de haren rondom de kop is bij de bat bug langer dan de breedte van zijn ogen, bij de bedwants is dit omgekeerd.

Eigenlijk ziet u pas het verschil als u de twee insecten naast elkaar legt.

Help, een beet!

Een bedwantsenbeet is niet makkelijk te onderscheiden van andere insectenbeten zoals die van een mug.

Deze beestjes zijn vooral ’s nachts actief. U wordt er niet wakker van en de beet komt pas in de loop van de dag opzetten.

Vaak zijn er meerdere rode bultjes bij elkaar, en komt de zwelling ook later. Bed bug beten geven veel jeuk. Ze zijn niet gevaarlijk maar wel erg vervelend.

Daar deze kriebelbeesten zich zeer snel voortplanten, is het dus wel tijd om actie te ondernemen.

Bestrijding van de bedwants

In de praktijk zal u niet snel Bat Bugs tegenkomen. Mensen hebben veel vaker last van bed bugs en deze dient u onmiddellijk te bestrijden.

Bedwantsen zijn behoorlijk hardnekkig. Neem daarom contact op met een specialist. Een professionele ongediertebestrijder weet hoe om te gaan met bestrijdingsmiddelen. Zelf experimenteren kan schadelijk zijn voor uw gezondheid. De beestjes blijven ook zonder voedsel leven.

Professionele insecticiden gebruiken of het gebruiken van de entotherme hittebehandeling zijn de twee gebruikelijke bestrijdingsmethodes.

De hittegolven werken snel en doeltreffend: geen pesticides, geen schade aan uw inrichting of gebouw en alle bedwansen worden gedood, ongeacht hun levensstadia.

het verschil tussen bat bugs en bed bugs

Foto: US Government

Voorkomen van Bed Bugs en Bat Bugs

Heeft u vleermuizen rond uw huis of in uw schuur: laat die dan hun gang gaan. Uitzonderlijk zal een Bat Bug mensen bijten. Zolang er dus vleermuizen zijn, hebben die voldoende eten. En weggejaagde vleermuizen, laten hun jongen achter!

Bed Bugs kunt u echter opsporen: ze laten kleine bloedvlekjes of uitwerpselen na op lakens en hebben favoriete schuilplaatsen achter plinten, in kiertjes, aan de poten van het bed of de randen van de matras. Het is belangrijk dat u ze op reis niet meesmokkelt naar huis.

Hulp bij Bat bugs en Bed bugs bestrijding

Er is dus wel degelijk een verschil tussen bat bugs en bed bugs. De kans is een stuk groter dat u last heeft van bed bugs. Van welk van de twee soorten u ook last heeft, het is belangrijk dat u er zo snel mogelijk weer vanaf komt, zodat u weer rustig kunt slapen in een schoon bed.

Wilt u hulp bij het bestrijden van dit type ongedierte? Bel dan met het nummer hieronder. Dit is vrijblijvend en u komt dat direct in contact met een bestrijder.

Direct van Bedwantsen af:

085 - 029 6296, Bel ons direct of vraag vrijblijvend een offerte of advies aan, 24/7 bereikbaar bij spoed