Bedwantsen bestrijden Bel direct de lokale bestrijder 085-0296296

Advies of offerte:

085 - 029 6296

Lokaal tarief & 24/7 bereikbaar bij spoed

Eitjes van een bedwants, wat moet u weten?

Eitjes van een bedwants moet u snel herkennen. Dit komt omdat bedwantsen zich heel snel kunnen verspreiden. De bedwants vrouwtjes leggen namelijk 200 tot 300 eitjes in hun leven. Binnen de kortste keren kunnen enkele bedwantsen dus uitgroeien tot een ware bedwantsenplaag.

Wat moet u weten over de eitjes van een bedwants?

De eitjes van de bedwants zijn wit en deels transparant. Vaak vindt u ze in groepen. Ze zijn ongeveer 1 mm lang en komen na 10 dagen uit.  In de 5 a 6 weken daarna komen de bedwantsen in verschillende fases van hun leven.

Daarom is het belangrijk, als u weet dat u bedwantsen heeft, om zo snel mogelijk aan bestrijding te denken. U kunt zelf bestrijdingsmiddelen kopen in de betreffende winkels maar omdat de eitjes van de bedwants en de bedwantsen heel klein zijn kunt u ze snel over het hoofd zien.

Als u zeker wilt zijn dat u geen terugkerend bedwantsenprobleem krijgt, is het raadzaam om direct de professionele ongediertebestrijding in te schakelen. Zij zorgen namelijk dat alle bedwantsen en de nog niet uitgekomen bedwants eitjes worden bestreden.

Hoe herkent u bedwantsen?

Omdat het moeilijk is om de eitjes van een bedwants te herkennen vanwege de grootte en het feit dat ze ook deels transparant zijn, is het handig om te weten hoe u een bedwants in het algemeen herkent. Immers, waar bedwantsen eitjes zijn, zijn hoogstwaarschijnlijk ook bedwantsen.

Een aantal kenmerken van de aanwezigheid van bedwantsen staan hieronder op een rij:

– De volwassen bedwantsen zijn roodbruine of zwartbruine insecten van ongeveer 5 millimeter lang. Verder heeft het lijfje van de bedwants een ovale vorm.

– Wanneer u rode jeukende vlekken heeft op uw benen is dat ook een goed kenmerk van een bedwants. Andere insecten bijten of steken namelijk vooral de lichaamsdelen die buiten de dekens liggen. Bedwantsen leven in het bed of in de lakens en daarom bijten kunnen ze overal bijten.

– Rode vlekken in uw bed is ook een kenmerk van bedwantsen. Dit komt doordat sommige bedwantsen worden verplet als u op ze gaat liggen.

– Bedwantsen hebben geen vleugels, wanneer u last heeft van vliegende insecten is het zeker dat u dan geen last heeft van bedwantsen. Verschillende soorten kakkerlakken of torren kunnen wel vliegen.

Wat kunt u zelf doen om bedwantsen te voorkomen?

Er zijn een aantal dingen die u kunt doen om bedwantsen buiten de deur te houden. Dat is namelijk effectiever dan een bedwantsenprobleem bestrijden. Voorkomen is immers beter dan genezen.

–        Zorg dat u altijd uw hotelkamers controleert op bedwantsen.

–        Als u niet zeker bent of uw bagage bedwantsvrij is, was dan uw spullen op een hoge temperatuur

–        Let ook goed op wanneer u tweedehands spullen koopt. Ook daarin kunnen bedwantsen verstopt zitten.

Direct van Bedwantsen af:

085 - 029 6296, Bel ons direct of vraag vrijblijvend een offerte of advies aan, 24/7 bereikbaar bij spoed