Bedwantsen bestrijden Bel direct de lokale bestrijder 085-0296296

Advies of offerte:

085 - 029 6296

Lokaal tarief & 24/7 bereikbaar bij spoed
bedluizen beten herkennen

Beet van een bedwants, wat nu?

Een beet van een bedwants is soms moeilijk te zien, maar het is raadzaam om zo snel mogelijk de symptomen van een beet van een bedwants te leren herkennen.  Als u weet dat u gebeten bent door een bedwants kunt u namelijk snel overgaan tot de bestrijding van de bedwantsen.

Daarvoor is het eerst belangrijk om er achter te komen wat een bedwants precies is.

Wat is een bedwants?

Bedwantsen zijn insecten die zich voeden met het bloed van andere organismen.  Een bedwants is ongeveer 5mm groot en vaak roodbruin van kleur.

De bedwantsen kunnen hele kleine gaatjes maken en zich makkelijk verstoppen. Ze leven vaak in matrassen en zodra ze de lichaamswarmte van een mens merken gaan de bedwantsen opzoek naar bloed.

Een aantal symptomen van een beet van een bedwants

Er zijn een aantal belangrijke kenmerken van een beet van een bedwants, hieronder staan ze op een rij:

–        Rode bultjes of vlekken komen vaak voor door een beet van een bedwants. U kunt ook meerdere vlekken of bultjes bij elkaar hebben, dat betekent dat u door meerdere bedwantsen bent gebeten, of dat de bedwants gestoord is tijdens het voeden, doordat u bewogen heeft. De bedwants probeert zich dan opnieuw te voeden, dicht in de buurt van de vorige beet.

–        Een beet van een bedwants kan zorgen voor hevige jeuk. Deze jeuk kan wel dagenlang aanhouden. U moet proberen om niet hevig te krabben, want krabben kan leiden tot schade aan de huid.

–        Rondom de beet van de bedwants krijgt u vaak kleine zwellingen. Deze zwellingen lijken ook veel op muggenbulten of andere huidaandoeningen, daarom wordt er niet zo snel gedacht aan een beet van een bedwants.

–        Bedwantsen kunnen  in elk lichaamsdeel bijten. In tegendeel tot andere insecten, zij steken vaak alleen op de ledematen die buiten de dekens liggen.  Doordat bedwantsen overal kunnen bijten zijn rode vlekken op bijvoorbeeld de benen erg typerend voor bedwantsen.

Wat kunt u doen tegen een beet van een bedwants?

Zoals al eerder is gezegd moet u bij een beet van een bedwants proberen niet te krabben.  Krabben kan zorgen voor schade aan de huid maar ook voor een infectie van de beet. Dit kan gebeuren als u de beet van een bedwants openkrabt.

Om te zorgen dat u minder jeuk heeft kunt u de bultjes insmeren met steroïdezalf. Zorg wel dat de huid helemaal schoon is. De zalf is goed tegen de jeuk en is ontstekingsremmend.

Wat u ook kan doen als u niet van uw huid af kan blijven, is Calamine lotion aanschaffen. Het verkoeld, werkt ook tegen de jeuk en het is goed voor de huid.

Tot slot kunt u antibiotica proberen. Als alle bovenstaande dingen niet helpen, kunt u het beste de huisarts bellen en die schrijft u een kuur voor.

Neem voor bestrijding van bedwantsen contact op met een professionele ongedierte bestrijder. 

Direct van Bedwantsen af:

085 - 029 6296, Bel ons direct of vraag vrijblijvend een offerte of advies aan, 24/7 bereikbaar bij spoed