Bedwantsen bestrijden Bel direct de lokale bestrijder 085-0296296

Advies of offerte:

085 - 029 6296

Lokaal tarief & 24/7 bereikbaar bij spoed
bedwantsen herkennen

Bedwantsen voorkomen

Bedwantsen voorkomen is beter dan een bedwantsenplaag genezen. Maar hoe zorgt u ervoor dat uw persoonlijke omgeving bed-bug-vrij blijft?

Er zijn een aantal factoren waar u op kunt letten om de kans op bedwantsen in uw huis aanzienlijk te verkleinen. Pas deze simpele dingen toe, en u hoeft uzelf geen zorgen hoeven te maken om bedwantsen in uw huis.

Bedwantsen voorkomen: controleer hotelkamers

Één van de redenen waarom de bedluis weer in opkomst is, is het toenemende aantal reizen wat mensen maken.

Mensen vliegen dagelijks naar alle uithoeken van de wereld en verblijven daar tijdelijk in hotels en andere verblijf plaatsen. Bedwantsen voorkomen is hierdoor een lastigere klus geworden.

Hotels zijn één van de favoriete verblijfplaatsen van bedwantsen. Omdat hier veel mensen komen, kunnen bedwantsen zich hier gemakkelijk voeden en verspreiden.

Wat u dus altijd moet doen voordat u incheckt in een hotelkamer, is de kamer controleren op bedwantsen. Check de naden van het bed, het dekbed, kieren en scheuren in de muur. Ook losgelaten behang en plinten etc.

Kijk daarnaast uit naar rode vlekken op het beddengoed. Rood beddengoed wil vaak zeggen dat het hotel iets te verbergen heeft. Hier ziet u bloedvlekken namelijk veel minder goed op.

Deze tips van Bedwantsenbestrijden.com worden ook bevestigd door de nieuwswebsite van EénVandaag. Zij gebruiken Bedwantsenbestrijden.com als bron voor hun informatie.

Bedwantsen voorkomen

Foto: lauren

Gooi dus nooit zomaar uw bagage op het bed als u net een hotelkamer binnenstapt. Zet uw bagage eerst in het midden van de kamer en doe een bed-bug-check. Voor u het weet zijn ze namelijk in uw bagage gekropen, iets wat u absoluut niet wil.

Dat een hotel duur is en er netjes uit ziet, wil absoluut niet zeggen dat er geen bedluizen aanwezig zijn! Alle hotels waar veel reizigers komen hebben met dit probleem te maken en u zal dus overal alert moeten zijn om bedwantsen te voorkomen.

Mocht u bedwantsen aantreffen in uw kamer, vraag dan om een andere kamer. Het is namelijk niet altijd het geval dat er bedbugs in het hele hotel aanwezig zijn. Mocht er in de andere kamers ook ongedierte aanwezig zijn, geef dit dan aan bij het personeel van het hotel. Vraag uw geld terug als u al betaald heeft en ga op zoek naar een hotel of appartement waar geen wandluizen aanwezig zijn.

Inspecteer uw spullen op bedwantsen

Bent u toch niet zeker van uw zaak en denkt u misschien bedwantsen in uw bagage te hebben? Stop al uw kleren in een vuilniszak, zodat de beestjes niet kunnen ontsnappen en was uw kleren daarna op een zo hoog mogelijke temperatuur.

Zorg dat u met de rest van je spullen buiten het huis blijft en was en schrob niet wasbare spullen handmatig. Ga vooral grondig door naden en vouwen van tassen en koffers, waar bedwantsen eitjes zich kunnen nestelen. Neem uw spullen desnoods mee onder de douche en maak ze daar grondig schoon.

Bedwantsen voorkomen door een Google-check

Een heel simpel iets wat u kunt doen om bedwantsen te voorkomen, is om het hotel waarin u wilt overnachten van te voren te checken op bedwantsen.

Tik in op Google: ‘naam van uw hotel + bed bugs’, en in de meeste gevallen zullen er wel een aantal reviews bestaan, zeker als mensen er slechte ervaringen mee hebben, bijvoorbeeld door bed bugs. Klik hier voor een voorbeeld. Hier wilt u dus absoluut niet slapen!

Wees alert voor bed bugs met tweedehands spullen

Het internet heeft het veel gemakkelijker voor ons gemaakt om nog wat geld te verdienen aan onze oude spullen. Wat de een ziet als oude troep, ziet de ander als een waardevolle schat. Websites zoals marktplaats.nl maken hier goed gebruik van. Hierdoor is de handel in tweedehands spullen de laatste jaren enorm toegenomen.

Toch moet u vrij voorzichtig zijn bij het in huis halen van andermans spullen. U weet nooit waar het vandaan komt, of wat er mee gebeurd is. Kleding kunt u wassen en schrobben, maar bedwantsen kunnen zich bijvoorbeeld ook verstoppen in een kiertje van de wasmachine.

bedwantsen voorkomen

Foto: louento.pix

We willen het kopen van tweedehands spullen absoluut niet afraden, maar als u tweedehands spullen koopt, controleer dan altijd de scheurtjes, naden en kieren waar bedwantsen zich zouden kunnen verstoppen. U wilt immers wel weten wat u in huis haalt toch?

U moet bij tweedehands spullen niet alleen denken aan een bank of kastje, maar bedluizen kunnen zich bijvoorbeeld ook verstoppen in een computer of tv. Dit komt omdat de beestjes van warmte houden.

Bedwantsen voorkomen is niet moeilijk, u moet alleen goed letten op de bovenstaande ‘regeltjes’ en u zult de kans op bed bugs al aanzienlijk verkleinen.

Houd er dus rekening mee dat bedwantsen lang niet alleen in uw bed voorkomen, al doet de naam van het parasitaire ongedierte dit wel vermoeden.

Bezoek bij andere mensen

Hoe vervelend het ook klinkt, het kan zijn dat u bedbugs met zich mee brengt uit het huis van andere mensen waar u op bezoek bent geweest. Net als bij hotels hoeft dit helemaal geen vies hotel te zijn, de beestjes kunnen namelijk overal voorkomen.

Heeft u bijvoorbeeld bij iemand op de bank gezeten, dan is het goed mogelijk dat bedwantsen uw huis binnen komen door mee te reizen op uw kleding. Ook in het openbaar vervoer bent u niet veilig voor deze diertjes. De kans is weliswaar klein, maar het gebeurt wel.

Daarnaast kunnen wandluizen door hun platte lichaam makkelijk door spleten en scheuren in de muur kruipen. Woont u dus bijvoorbeeld in een oud huis, dan zou het zomaar kunnen zijn dat ze van de buren naar u kunnen kruipen en andersom. Hetzelfde geldt overigens voor kakkerlakken.

Er zijn zelfs gevallen bekend van bedwantsen die via huisdieren het huis binnen zijn gekomen. Helaas is hier vrij weinig aan te doen.

Wat te doen bij bedbugs?

Is het al te laat om bedwantsen te voorkomen en heeft u al last van bedwantsen? Lees dan deze tips om zo snel mogelijk van de bedwants af te komen.

Heeft u vragen over bedwantsen voorkomen, het laten bestrijden van bedwantsen, of wilt u weten hoeveel het gaat kosten. Mail ons vrijblijvend via onderstaand formulier en we helpen u vandaag nog met uw probleem.

Last van beestjes? Vrijblijvend advies aanvragen

Direct van Bedwantsen af:

085 - 029 6296, Bel ons direct of vraag vrijblijvend een offerte of advies aan, 24/7 bereikbaar bij spoed