Bedwantsen bestrijden Bel direct de lokale bestrijder 085-0296296

Advies of offerte:

085 - 029 6296

Lokaal tarief & 24/7 bereikbaar bij spoed
rode jeukende bultjes

Bedwantsen uitslag

Bedwantsen uitslag, wat is dat precies ? De bedwantsen uitslag is in feite geen uitslag. Het zijn de beten van de bedwants. Als een bedwants heeft gebeten blijft er een rode jeukende bult over op de plek van de beet.

U kunt de bulten vergelijken met muggenbulten, maar de bedwantsen beten blijven langer en heviger jeuken.  U kunt ook meerdere kleine bultjes hebben, dit betekent dat u door meerdere bedwantsen bent gebeten, of dat de het ongedierte tijdens het voeden gestoord is en u daarom opnieuw heeft gebeten.

Bestaat er geen bedwantsen uitslag?

De meeste mensen denken dat de rode bultjes een vorm van uitslag is, dat is niet altijd zo. U denkt bij rode en opgezwollen bultjes op de huid namelijk niet in eerste instantie aan bedwantsen. Dit is namelijk een relatief onbekend probleem.

Wat wel een mogelijke situatie kan zijn is dat u een allergische reactie heeft op de bedwantsen.

Als u allergisch bent voor bed bugs kunt u namelijk irritatie krijgen op de huid of in de luchtwegen.

bedwantsen uitslag

Foto: James Heilman, MD

Wat kunt u doen tegen bedwantsen uitslag (beten)?

De grootste klacht wat door de beten, maar ook door bedwantsen uitslag, komt is hevige jeuk. U bent geneigd om te gaan krabben maar probeer dat niet te doen!

Wanneer u gaat krabben heeft u kans dat u uw huid kapot maakt en de beet infecteert. Om het krabben tegen te gaan, staan hieronder een aantal middelen die de beet kunnen genezen, de huid kunnen verzorgen en de jeuk kunnen verminderen:

  • Steroïde zalf is een zalfje dat uw huid verzorgt en verkoelt ook is deze zalf ontstekingsremmend.
  • Calamine lotion  helpt u ook goed van uw huid af te blijven. De lotion is verkoelend, jeuk remmend en is indrogend in de huid.
  • U kunt altijd nog naar de dokter gaan als al deze middelen niet helpen. De dokter schrijft dan een antibiotica kuur voor en die helpt de beet genezen en de huid verzorgen.

Hoe weet u dat het bedwantsen uitslag is?

Wanneer een vorm van rode bultjes heeft op uw lichaam is het handig om te weten of het daadwerkelijk bedwantsen beten zijn. Er zijn namelijk vele soorten huidaandoeningen en vele daarvan kunnen een roodachtige uitslag en bultjes veroorzaken.

Hier een paar belangrijke kenmerken van bedwansten beten:

  1. Rode bultjes op uw benen is een belangrijk kenmerk van bedwantsen. Andere insecten steken namelijk op alleen de lichaamsdelen die buiten de lakens liggen, en bedwantsen kunnen overal bij, ook de benen.
  2. Zoals eerder gezegd is de jeuk van de bedwantsen beet ook een stuk heviger dan de jeuk van bijvoorbeeld een muggenbult. En de jeuk houdt langer aan.
  3. U heeft ook vaak een hoop kleine rode bultjes bij elkaar, het zijn dus niet altijd grote bulten.

Naast de bultjes is het verstanding om uw woning (slaapkamer) te controleren op andere symptomen van dit vervelende ongedierte.

Direct van Bedwantsen af:

085 - 029 6296, Bel ons direct of vraag vrijblijvend een offerte of advies aan, 24/7 bereikbaar bij spoed