Bedwantsen bestrijden Bel direct de lokale bestrijder 085-0296296

Advies of offerte:

085 - 029 6296

Lokaal tarief & 24/7 bereikbaar bij spoed
bedwantsen geur

Bedwantsen symptomen

Bedwantsen symptomen zijn vaak lastig te herkennen voor het ongetrainde oog. In het artikel ‘Beten van bedwantsen herkennen’ is al uitgelegd hoe u kunt zien of de rode bultjes en zwellingen op de huid beten van bed bugs zijn. Hieronder worden enkele symptomen voor de aanwezigheid van bedwantsen aangegeven.

Bedwantsen symptomen zijn: rode huid, zwellingen en jeuk

Dit zijn de eerste signalen die al eerder besproken zijn in bovenstaand artikel. Door deze symptomen gaat er bij veel mensen een belletje rinkelen dat er iets niet helemaal in orde is.

Last van rode bultjes, zwellingen en jeuk wil natuurlijk niet automatisch duiden op bedwantsen, maar mocht u er last van hebben is het wel aan te raden om vooral uw bed en de rest van je slaapkamer goed te controleren op bedwantsen, uitwerpselen en nimfen.

U denkt misschien in eerste instantie vaak aan een allergische reactie of andere huidaandoening, maar steeds vaker worden deze aandoeningen verward met beten door bedwantsen.

Rode vlekken in bed

Goed, u heeft last van rode bultjes, zwellingen en jeuk. Maar hoe weet u dan of dit veroorzaakt is door bedwantsen?

Een ander bedwantsen symptoom van de aanwezigheid van bedluizen zijn rode vlekken op uw matras, lakens en/of kussen.

Deze rode vlekken ontstaan doordat sommige bedwantsen die zich net gevoed hebben, geplet worden doordat u ’s nachts met uw lichaam aan het draaien bent. De bed bugs worden dan geplet en hierdoor ontstaan een rode vlek in uw bed.

Bij bijvoorbeeld muggen is dit niet het geval. Deze zijn veel sneller, en op het moment dat u beweegt in uw slaap is een mug in staan om weg te vliegen, voordat hij geplet wordt. Bedwantsen kunnen niet vliegen en kunnen daarom meestal niet op tijd weg komen. Hierdoor zijn deze bloedvlekken een belangrijk symptoom van de aanwezigheid van bedbugs.

Een van de eerste dingen die u moet doen als u vermoed dat u gebeten bent door bedwantsen, is dus het checken van uw bed op rode vlekken. Zijn deze niet aanwezig, ga dan verder met het zoeken naar anders spoten van bedwantsen.

Zwarte uitwerpselen van bed bugs

Een van de andere bedwantsen symptomen is de aanwezigheid van zwarte uitwerpselen in en rondom het bed. Bedwantsen willen deze uitwerpselen niet in hun schuilplaats hebben en doen dit daarom vaak ergens anders. Hierdoor ontstaan vaak een zwarte/bruine vieze plek. Dit wilt u absoluut niet in uw huis hebben en mocht u dit tegenkomen, neem dan direct maatregelen om bedwantsen te bestrijden.

bedwantsen symptomen: uitwerpselen van bedwants

Foto: louento.pix

Eitjes van bedwantsen

Tot slot is de aanwezigheid van eitjes één van de bedwantsen symptomen waaraan u de aanwezigheid van het ongedierte kan herkennen.

Bedwantsen kunnen zich razendsnel voortplanten en de vrouwtjes kunnen meerdere eitjes per dag leggen. De eitjes zijn wit en een klein beetje transparant. Met het blote oog zijn ze nauwelijks te zien en als u er niet naar op zoek bent, zal u ze snel over het hoofd zien.

Vaak liggen er echter meerdere eitjes bij elkaar en in combinatie met andere symptomen kan door het opsporen van eitjes van bed bugs geconstateerd worden of er al dan niet, bedwantsen aanwezig zijn.

bedwantsen symptomen: uitwerpselen en eitjes van bed bugs

Foto: AFPMB

Mocht u één of meer van deze symptomen herkennen, twijfel dan niet en schakel direct professionele bestrijdingshulp in. Hoe langer bedwantsen in uw huis of bedrijf aanwezig zijn, hoe lastiger ze te bestrijden worden.

Bedwantsen planten zich namelijk snel voort en verstoppen zich op lastige plekken.

Bedwantsen zelf herkennen

Tot slot kunt u natuurlijk bedwantsen zelf herkennen. U zult ze niet vaak zien, maar mocht u toch iets zien kruipen dan is het belangrijk om erachter te komen of dit inderdaad een wandluis is.

Over het uiterlijk van bedwantsen hebben we eerder een uitgebreid artikel geschreven. Dit kunt u lezen op deze pagina.

Bent u er na het nagaan van deze symptomen nog niet zeker van of u wel en geen last heeft van bedwantsen? Dan raden we u aan om advies te vragen aan een professional. Bel met het nummer hieronder of neem contact op via ons aanvraagformulier (Gratis en vrijblijvend, ook ’s avonds en in het weekend).

Direct van Bedwantsen af:

085 - 029 6296, Bel ons direct of vraag vrijblijvend een offerte of advies aan, 24/7 bereikbaar bij spoed