Bedwantsen bestrijden Bel direct de lokale bestrijder 085-0296296

Advies of offerte:

085 - 029 6296

Lokaal tarief & 24/7 bereikbaar bij spoed
bedwantsen

Bedwantsen opsporen

Bedwantsen opsporen is een lastige en vervelende klus. Bedwantsen zijn erg klein en weten zich vaak ontzettend goed te verstoppen. Toch zijn er een aantal dingen waar u op kunt letten om bedwantsen in uw huis op te sporen.

Als u beten op uw lichaam heeft, is het vooral belangrijk om er achter te komen of deze beten daadwerkelijk van bedwantsen zijn. Wanneer u nog niet bent gebeten door een bedwants zijn er ook andere kenmerken die u kunt tegenkomen.

Bedwantsen opsporen in uw  bed

Wanneer u weet dat u niet bent gebeten door een bedwants, maar u vermoed wel dat u bedwantsen heeft zijn er een aantal typerende kenmerken die u kunt herkennen:

  • Als u goed kijkt kunt u de uitwerpselen opsporen van de bedwantsen. De bedwantsen willen graag een schone schuilplaats, daarom leggen zij vaak hun uitwerpselen buiten of in het bed. Door de uitwerpselen ontstaan er bruinzwarte plekken.
  • U kunt ook rode vlekken in uw bed, lakens of matras tegenkomen. Dit komt doordat sommige bedwantsen zich  niet goed kunnen voeden en worden gedood wanneer u op u bed ligt en omdraait.
  • Eitjes van bedwantsen kunt u ook opsporen in uw bed. Wanneer u merkt dat u bedwantseitjes heeft moet u zo snel mogelijk overgaan op  bestrijding. Bedwantsen planten zich namelijk heel snel voort. De eitjes zijn  een beetje wit en doorzichtig, ze zijn moeilijk met het blote oog te zien, dus professionele hulp is altijd handig om in te lichten.

Beten van bedwantsen opsporen

De situatie die ook voor kan komen is dat u gebeten bent door een bedwants. Symptomen van de beten van bedwantsen staan hieronder op een rij. Door deze symptomen na te lopen kunt u bedwantsen opsporen:

– Door de beten van een bedwants kunt u rode vlekjes of bulten tegenkomen op uw huid. Meerdere vlekken of bulten betekent meerdere beten.

– Door de beten kunt u hevige jeuk krijgen. Dit is te vergelijken met de jeuk van een muggenbult, alleen de jeuk van een bedwanstenbeet kan veel langer aanhouden.

– Omdat bedwantsen zich in uw dekens of matras bevinden, kunt u ook rode vlekken of bulten op uw benen krijgen en andere door deken bedekte lichaamsdelen. Dit is bij muggen doorgaans niet het geval, aangezien muggen alleen kunnen steken op plekken die niet onder de dekens liggen. Denk dan bijvoorbeeld aan de armen of het gezicht.

Nog steeds niet zeker of u last heeft van bedwantsen? Lees hier hoe een bedwants kunt herkennen.

Wat moet u doen bij een bedwantsenprobleem ? 

Zoals eerder vermeld, zodra u weet dat u bedwantsen heeft moet u snel de professionele ongediertebestrijding inlichten.

Dat komt omdat bedwantsen zich snel voortplanten en u de bedwantsen snel over het hoofd kunt zien omdat ze heel klein zijn.

U kunt zelf ook proberen bedwantsen te voorkomen.  Zorg daarbij goed dat:

– Uw bed in hotels goed ‘bedwantsvrij’ is. U kunt namelijk de bedwantsen daarna zo mee naar huis nemen in uw kleren of bagage.

– Uw spullen en kleren helemaal schoon zijn. Vermoed u dat u bedwantsen heeft, verpak uw kleren in een vuilniszak en was uw spullen op een hete temperatuur.

Bedwantsen opsporen gelukt?

Is bedwantsen opsporen gelukt en vraagt u zich af wat u nu het beste kunt doen?

Ons advies is om niet zelf aan de slag te gaan met bestrijding. Het is namelijk zeer lastig om de bed bugs zelf helemaal uit te roeien. Bovendien werken de bestrijdingsmiddelen vaak niet goed en zitten de parasitaire insecten op meerdere plekken verspreid.

Het beste wat u kunt doen is daarom contact opnemen met een vakkundige ongediertebestrijder. Deze kan u snel en effectief van het probleem afhelpen zodat u weer rustig kunt slapen, zonder ongedierte in uw bed.

Mocht u hulp willen, dan kunt u vrijblijvend met het nummer hieronder bellen of een offerte aanvragen op deze pagina.

Direct van Bedwantsen af:

085 - 029 6296, Bel ons direct of vraag vrijblijvend een offerte of advies aan, 24/7 bereikbaar bij spoed