Bedwantsen bestrijden Bel direct de lokale bestrijder 085-0296296

Advies of offerte:

085 - 029 6296

Lokaal tarief & 24/7 bereikbaar bij spoed
bedwants nimf

Bedwantsen herkennen

Bedwantsen herkennen is lastig. Niet zozeer omdat u niet weet hoe ze er uit zien, maar omdat ze zich verstoppen op lastige plekken.

Experts zeggen dat bedwantsen weer helemaal aan het terugkomen zijn. Dit komt vooral  door het toegenomen aantal reizigers en de handel in tweedehands meubels.

Bed bugs kunnen zich verstoppen in bagage en meubels en zo gemakkelijk van A naar B komen. Hierdoor is de ‘bedwantsenplaag’ steeds meer aan het groeien.

Er zijn ontzettend veel soorten insecten en ongedierte, dus waaraan kunt  u bedwantsen herkennen en hoe weet u dat u met bedwantsen te maken hebt?

Op deze pagina leggen we u meer uit over het herkennen van deze parasitaire insecten.

Bedwantsen herkennen

Afhankelijk van de levensfase van de bedwants kan het insect er verschillend uitzien. De bedwantsen herkennen is dus vooral afhankelijk van de levensfase waarin het insect zich bevindt. Hieronder is een afbeelding van de levenscyclus van de bedluis.

bedwantsen herkennen

U kunt volwassen bedwantsen herkennen aan de grootte van ongeveer vijf millimeter en een zwartbruine of roodbruine kleur. De bed bug heeft zes pootjes en het lichaam heeft een platte ovale vorm.

Bedwantsen hebben geen vleugels en kunnen dus niet vliegen. Heeft u dus te maken met ongedierte dat vliegt, dan zijn het zeker geen bedwantsen. Wel kunnen dit bijvoorbeeld kakkerlakken zijn die kunnen vliegen.

Ook kunnen bedwantsen niet springen. Wanneer zij van mensen naar mensen, of van bagage naar bagage overgaan gebeurt dit kruipend. Daarom moet u op reis altijd voorzichtig zijn met het plaatsen van uw bagage tegen het bed of andere meubels.

Kijk ook eens onderstaand filmpje van National Geographic over bedwantsen:

Larven van bedwantsen herkennen

Voordat een bedwants volwassen in de volwassen fase komt, bevindt hij zich eerst in de larve fase en  moet hij zich ongeveer vijf keer voeden met bloed van mensen. Elke heer dat hij zich voedt, wordt de wandluis ongeveer een halve millimeter groter tot dat hij ongeveer 5 millimeter groot is en volwassenheid heeft bereikt.

In de eerste fase vlak nadat de bedwants uit het eitje is gekropen, kunt u een bedwants herkennen aan de grootte van ongeveer 1,5 millimeter en een roodachtige kleur. Langzaam wordt de bed bug steeds ietsje groter en wordt ook de kleur wat bruiner (zie bovenstaande afbeelding).

Als larve is de bedwants ook transparant, waardoor hij rood wordt van het bloed als hij zich net gevoed heeft. Een volwassen bedwants kan tot wel drie keer haar eigen gewicht een bloed absorberen.

In feite worden larven van bedwantsen trouwens geen larven genoemd, maar nimfen. Over nimfen van bedwantsen kunt u hier meer lezen.

bedwants larve herkennen

Foto: louento.pix

Eitjes van bedwantsen herkennen

Bedwantsen eitjes zijn wit en ongeveer 1 millimeter groot. Een eitje komt ongeveer na twee weken uit en dan begint te levensfase als larve.

Omdat vrouwtjes vaak meerder eitjes bij elkaar lekken, zijn kunt u eitjes van bedwantsen herkennen als kleine witte korreltjes, die vlak bij elkaar liggen, zoals in de afbeelding hieronder.

bedwantsen herkennen

Foto: louento.pix

Bedwantsen symptomen herkennen

Soms is het vrijwel onmogelijk om bedbugs te herkennen. Simpelweg omdat u de beestjes noot te zien heeft gekregen. Wandluizen voeden zich namelijk voornamelijk ’s nachts als u slaapt. U merkt vrijwel niets wanneer u gebeten wordt, dus op het moment dat u door heeft dat u gebeten bent, zijn de beestjes allang weer weg.

Daarom is het erg belangrijk om ook de symptomen van de aanwezigheid van bedwantsen goed te herkennen. Zo kunt nagaan of de kans groot is of u last heeft van bedwantsen, zonder dat u de parasitaire insecten daadwerkelijk echt gezien heeft.

In een ander artikel hebben we alle symptomen van bedluizen die belangrijk zijn om te herkennen voor u op een rijtje gezet. Lees dit artikel artikel om de symptomen van de bedwants te herkennen en vast te stellen of u met dit vervelende ongedierte te maken heeft.

Hieronder een video over het herkennen van bedwantsen en de symptomen van bedwantsen (video in het Engels):

Wat te doen bij bedwantsen overlast?

Steeds meer huishoudens in Nederland hebben te maken met bedwantsen. Ook in kranten is er steeds meer te lezen over bedwantsenoverlast.

Mocht u enkele of meerdere van deze dingen herkennen en vermoedt u dat u last heeft van bedwantsen? Dan raden wij aan om niet langer te wachten en direct maatregelen te nemen. Hoe langer bedwantsen aanwezig zijn, hoe groter de overlast wordt.

Zelf bestrijden is bijna niet mogelijk, en vaak worden er schuilplaatsen over het hoofd gezien, of wordt het ongedierte niet volledig uitgeroeid. In veel gevallen slagen mensen er niet in om bedwantsen zelf te bestrijden.

Bovendien staan insecten er om bekend dat zij een bepaalde resistentie opbouwen tegen bestrijdingsmiddelen, waardoor deze weinig effectief zijn.

Bedwantsen herkennen en bestrijden is dus een lastige opgave. Wij raden daarom aan om professionele bestrijdingshulp in te schakelen. Bent u benieuwd wat er komt kijken bij het bestrijden van bedwantsen en wat de kosten zijn? Via Bedwantsenbestrijden.com kunt u gratis en vrijblijvend in contact komen met een bestrijder bij u in de buurt.

Mail ons vrijblijvend via onderstaand formulier en we helpen u vandaag nog met uw probleem (ook ’s avonds en in het weekend).

Stel uw vraag of vraag een offerte aan:

Last van beestjes? Vrijblijvend advies aanvragen

Direct van Bedwantsen af:

085 - 029 6296, Bel ons direct of vraag vrijblijvend een offerte of advies aan, 24/7 bereikbaar bij spoed