Bedwantsen bestrijden Bel direct de lokale bestrijder 085-0296296

Advies of offerte:

085 - 029 6296

Lokaal tarief & 24/7 bereikbaar bij spoed
Bedwantsen geur

Bedwantsen geur

Bedwantsen geur is een van de manieren om er achter te komen of er bedwantsen aanwezig zijn. De geur van bedwantsen op zichzelf is echter meestal niet voldoende om alarmbellen te doen rinkelen. Naast de bedwantsen geur zijn er een aantal andere symptomen voor de aanwezigheid van bedwantsen, zoals bloedvlekken, jeukende rode bultjes en uitwerpselen.

Hoe ruikt bedwantsen geur?

Bedwantsen scheiden een zeer kenmerkende en doordringende geur af. De geur ruikt een beetje muf en amandelachtig. De bedwantsen geur is vaak alleen te herkennen als men hier bekend mee is. Voor onwetende mensen is de geur vaak lastig op te merken of te plaatsen.

De geur van bedwantsen wordt geproduceerd door speciale stinkklieren. De stinkklieren geven de geur af om vijanden op afstand te houden.

Bedwantsen uitwerpselen

Net als ieder ander dier produceren bedwantsen ook uitwerpselen. Deze kunt u vaak zien in er rondom het bed en matras, of vlak bij de schuilplaats van het ongedierte. Ook de uitwerpselen hebben een bepaalde geur. Voor de mens is deze geur echter moeilijk op te merken.

bedwantsen geur

Foto: AFPMB

Bedwantsen geur en speurhonden

Een vrij nieuwe methode voor het opsporen van bedwantsen is door middel van een speurhond. Honden hebben een veel beter ontwikkeld reukvermogen dan wij mensen, en zijn daardoor veel beter in staat om de bedwantsen geur op te merken.

Het zoeken naar bedwantsen in allerlei hoeken en gaten gaat hierdoor veel sneller, omdat deze honden getraind zijn om naar deze amandelachtige te zoeken.

Bedwantsen geur

Foto: SkyWideDesign

Daarnaast worden er met de inzet van een speurhond minder vaak plekken over het hoofd gezien. Bestrijding is namelijk vaak gewoon heel effectief, maar als er ook maar één plekje over het hoofd wordt gezien, kunnen de bedwantsen zich weer in rap tempo voortplanten en blijft de plaag bestaan.

Bedwantsen speurhonden zijn er alleen in Nederland helaas bijna niet. In de Verenigde Staten word hier veel en met succes gebruik van gemaakt. Het is dus wachten op bestrijdingsbedrijven die veelvuldig gebruik gaan maken van speurhonden bij het opsporen van bedwantsen.

Advies nodig over bedwantsen of ander ongedierte? Bel direct gratis en vrijblijvend met uw lokale bestrijder via het nummer onderaan dit bericht.

Direct van Bedwantsen af:

085 - 029 6296, Bel ons direct of vraag vrijblijvend een offerte of advies aan, 24/7 bereikbaar bij spoed