Bedwantsen bestrijden Bel direct de lokale bestrijder 085-0296296

Advies of offerte:

085 - 029 6296

Lokaal tarief & 24/7 bereikbaar bij spoed
bedluizen beten herkennen

Bedwantsen beten behandelen

Bedwantsen beten jeuken verschrikkelijk. Vaak blijven de bedwantsen beten meer dan een week zitten, tot grote ergernis van het slachtoffer. U bent vaak geneigd om te gaan krabben, maar dit moet u absoluut niet doen.

Het openkrabben van de beten kan er namelijk voor zorgen dat de beet geïnfecteerd raakt. Hierdoor kan een beet veel meer schade aanrichten dan wanneer het slechts een rood jeukend bultje blijft.

Om te voorkomen dat u bedwantsen beten openkrabt, kunt u deze proberen te behandelen. Ieder mens reageert anders op de beten, dus niet alles zal bij iedereen hetzelfde effect hebben.

Hieronder staan een aantal methoden om de beten van een bedwants te behandelen, maar eerst leggen we u waarom bedwantsen bijten.

Waarom bijten bedwantsen?

De bedwants is een parasitair insect. Dat betekent dat het ongedierte leeft van zijn gastheer. Vaak is dit de mens.

Een bedwantsen beet ontstaat doordat de bedwants tijdens zijn zoektocht naar bloed een klein gaatje in de huid prikt.

Via dit gaatje injecteert de bedwants een stofje wat er voor zorgt dat uw bloed niet gaat stollen, en de bed bug uw bloed soepel kan uitzuigen.

Het stofje wat wordt geïnjecteerd in uw lichaam zorgt ervoor dat er een klein rood builtje ontstaat wat verschrikkelijk kan jeuken. Dit kan dagenlang duren.

Omdat uw vaak geneigd bent om te bewegen terwijl u gebeten wordt, kan het zijn dat u meerdere bedwantsen beten bij elkaar kunt vinden, dit is een typisch kenmerk als u door deze bedluizen gebeten bent.

Op deze pagina kunt u nog meer lezen over het herkennen van bedwantsenbeten.

Hieronder kunt u meer lezen over het behandelen van de beten, zo dat u zo spoedig mogelijk van de jeuk af bent.

Bedwantsen beten behandelen

1. Bedwantsen bestrijden

Voordat u begint met het behandelen van de bedwantsen beten moet u er natuurlijk zeker van zijn, dat alle bedwantsen uit huis verdwenen zijn. U kunt dit doen door een gespecialiseerd bestrijdingsbedrijf in te schakelen.

bedwantsen beten

Foto: Jacopo Werther

2. Jeuk van bedwantsen beten behandelen

Als u gebeten bent door bedwantsen zit uw huid onder de rode bultjes die verschrikkelijk jeuken. Het beste wat u kunt doen is de huid goed wassen met zeep en water. Als de huid goed schoon is, smeert u rode bultjes in met een steroïde zalf.

Een steroïde zalf is bedoeld om de pijn en/of jeuk te verlichten en werkt ontstekingsremmend. Dit verkleind dus ook de kans op een infectie als de beten worden opengekrabd. Toch moet u proberen te voorkomen om de bultjes open te krabben, dit vertraagd het proces van genezen.

3. Calamine lotion tegen bedwantsen beten

Als u de jeuk echt niet kunt weerstaan kunt u een calamine lotion aanschaffen. Deze lotion helpt de huid beschermen, werkt jeukstillend, verkoelend en indrogend.

bedwantsen beten

Foto: japharl

Voor het aanschaffen van een calamine lotion heeft u geen recept nodig. Het gebruik ervan brengt weinig beperkingen met zich mee. Voor meer informatie over het gebruiken van calamine lotion, kunt u deze website raadplegen.

4. Antibiotica

Mochten de bedwantsen beten te erg jeuken en alle bovenstaande oplossingen werken niet. Schroom dan niet om de huisarts raad te plegen. De huisarts kan een recept voorschrijven, waardoor u antibiotica kunt krijgen.

We raden u aan dit ook te doen, want het openkrabben van wonden kan, zoals eerder gezegd, leiden tot infecties. Ga bij twijfel dus altijd naar de huisarts, die helpt u verder op weg.

5. Wachten

In ver uit de meeste gevallen trekken de bedwantsen beten gewoon vanzelf weet weg na een aantal dagen. Een behandeling van de beten is dus zeker niet noodzakelijk, mits u geen allergische reactie heeft.

Het enige vervelende hiervan is dat de beten wel ontzettend blijven jeuken.

Bedwantsbestrijding

Wilt u graag hulp bij het bestrijden van bedwantsen? Wij kunnen u van informatie en advies voorzien.

Tevens kunnen we u in contact brengen met een professionele bedwantsen bestrijder. Neem hiervoor gratis en vrijblijvend contact op via het telefoonnummer hieronder of vraag direct een offerte aan op deze pagina.

Direct van Bedwantsen af:

085 - 029 6296, Bel ons direct of vraag vrijblijvend een offerte of advies aan, 24/7 bereikbaar bij spoed