Bedwantsen bestrijden Bel direct de lokale bestrijder 085-0296296

Advies of offerte:

085 - 029 6296

Lokaal tarief & 24/7 bereikbaar bij spoed
rode jeukende bultjes

Bedwantsen beet herkennen

Een bedwantsen beet herkennen is niet eenvoudig. Er zijn namelijk vele soorten ongedierte die ook bijten of steken, en de symptomen hiervan kunnen erg op elkaar lijken.

Als u denkt dat u gebeten bent door bedwantsen, is belangrijk om  een bedwantsen beet te herkennen. Daarna kunt u namelijk actie nemen om de bed bugs te bestrijden. Er zijn echter talloze huidaandoeningen en het is soms lastig vast te stellen welke aandoening u precies heeft. Toch zijn er een aantal aanwijzingen waaraan u de beten van bedwantsen kunt herkennen.

Op deze pagina leggen we u uit op welke dingen u kunt letten om vast te stellen of u last heeft van bed bugs. Twijfelt u hierna nog steeds? Dan is het het beste om het zekere voor het onzekere te nemen en contact op te nemen met een professional.

Bedwantsen beten herkennen

Rode bultjes op de huid

Een bedwantsen beet herkennen kan het beste aan de rode bultjes of vlekken op de huid. Dit is een van de belangrijkste symptomen van de beten door deze parasitaire insecten. De bultjes zitten vaak vlak bij bloedvaten die vlak onder het oppervlak van de huid liggen.

Ook zitten er vaak enkele bultjes dicht bij elkaar. Dit gebeurt als een bedwants verstoord wordt tijdens het voeden. Hij bijt dan op een plekje vlak naast de vorige beet. Hierdoor ontstaat een rijtje van rode bultjes. Dit is erg kenmerkend voor bedwantsen beten.

Hierdoor kunt u ook makkelijk het onderscheid maken tussen beten van een bedwants en van bijvoorbeeld een mug. Een mug bijt namelijk meestal maar één keer en laat daarom maar een bultje achter.

Heeft u last van rode bultjes over het gehele lichaam? Dan is er sprake van beten van meerdere bedwantsen.

bedwantsen beet herkennen

Heel veel jeuk

Een bedwantsen beet kan  een aantal dagen lang ontzettend jeuken. In tegenstelling tot bijvoorbeeld muggenbulten die slechts een dag blijven jeuken. Als gevolg van de ernstige jeuk, krabben mensen vaak onbewust hun huid helemaal open, wat lelijke plekken tot gevolg heeft.

Ondanks dat dat bedbugs meestal ’s nachts bijten, zijn de gevolgen meestal niet direct zichtbaar en worden mensen er niet wakker van. Vaak begint de jeuk van een bedwantsen beet pas in de loop van de dag of enkele dagen later op te komen en zichtbaar te worden.

Als u bijvoorbeeld last heeft van bed bugs op reis, is het daarom soms lastig te bepalen in welk hotel u last heeft gehad van bedwantsen.

Overigens hebben niet alle mensen een allergische reactie op de beten van de bedluis. Het kan dus zo zijn dat er bedwantsen bij u aanwezig zijn, zonder dat u het gemerkt heeft. Het is daarom aan te raden, om altijd alert te zijn op sporen van wandluizen in en rondom het bed.

Zwellingen door bedwantsen beet

Naast ontzettend veel jeuk en rode bultjes ontstaan er vaak kleine zwellingen rondom de beet van  een bedwants. Deze zwelling ontstaan meestal niet direct, maar pas na enkele dagen. Ook deze zwellingen blijven ontzettend erg jeuken.

De zwellingen en de jeuk ontstaan doordat het parasitaire insect een aantal stoffen injecteert die het bloed ervan weerhouden om te stollen. Zo kunnen de beestjes het bloed gemakkelijk naar binnen blijven werken.

Een bedwants kan tot wel drie keer haar eigen gewicht in bloed absorberen bij een enkele keer voeden.

rode jeukende bultjes

Foto: James Heilman, MD

Uiteraard is het zo dat deze symptomen voorkomen bij meerdere aandoeningen. Mocht u dus last hebben van deze symptomen, wil dat niet automatisch zeggen dat het bedluizen beten zijn.

Toch is het wel aan te raden om enige vorm van inspectie te doen in en rondom het bed. Kijk bijvoorbeeld in de naden van uw matras en check de muren op scheurtjes en kloven waar bedbugs zich in zouden kunnen verstoppen.

Ook zijn er vaak uitwerpselen van bedwantsen zichtbaar en hangt er een vieze amandelachtige geur. Twijfelt u of u last heeft van bedwantsen. Neem dan contact op met een specialist.

Hieronder een video gemaakt door de BBC die duidelijk het proces van een bedwantsen beet laat zien (De video is in het Engels).

Rode vlekken op de benen

Rode vlekken, daar hebben we het toch al over gehad? Klopt, maar rode vlekken op de benen zijn extra kenmerkend voor bedwantsen beten. Dit komt omdat andere insecten, bijvoorbeeld muggen, alleen op plaatsen bijten/steken die buiten de dekens liggen. Vaak zitten muggenbulten namelijk op de armen.

Rode vlekken op de benen zijn kenmerkend voor beten van bed bugs, omdat bed bugs in uw bed zitten, en daarom ook vaak bijten onder de dekens. Rode vlekken op de benen kunnen dus heel goed afkomstig zijn van beten van bedwantsen.

Bedwantsen beten behandelen

Als u last heeft van bed bugs dan wilt u deze beten natuurlijk zo snel mogelijk weg hebben. U hoeft zich in principe geen zorgen te maken, want een bedwantsen beet trekt na een aantal dagen (maximaal 10) vanzelf weer weg.

Als u de jeuk toch niet kunt uit staan en de beten van de bedwants wilt behandelen zijn er een aantal dingen die u kunt doen. We hebben hier op een andere pagina meer informatie over geschreven. Dit kunt u lezen door hier te klikken.

Wat te doen bij bedwantsen?

Denkt u na het lezen van dit bericht dat u inderdaad last heeft van bedwantsen, dan raden we u aan om direct een professionele bestrijder in te schakelen. Bedwantsen vormen een echte plaag en deze wordt alleen maar groter als er niet aan gedaan wordt. Bovendien zijn Bedwantsen erg in opkomst en hebben steeds meer mensen er last van. Bijvoorbeeld zeer recent in de stad Groningen.

Twijfelt u of u last heeft van Bedwantsen? Wilt u meer weten over dit ongedierte? Heeft u vragen over het laten bestrijden van bedwantsen, of wilt u weten hoeveel het gaat kosten. Mail ons vrijblijvend via onderstaand formulier en we helpen u vandaag nog met uw probleem.

Als u direct een expert wilt spreken kunt u ook bellen met het nummer onderaan dit artikel (lokaal tarief en vrijblijvend).

Heeft u een vraag of wilt u een bestrijder inschakelen? Vul onderstaand formulier in:

Last van beestjes? Vrijblijvend advies aanvragen

Direct van Bedwantsen af:

085 - 029 6296, Bel ons direct of vraag vrijblijvend een offerte of advies aan, 24/7 bereikbaar bij spoed