Bedwantsen bestrijden Bel direct de lokale bestrijder 085-0296296

Advies of offerte:

085 - 029 6296

Lokaal tarief & 24/7 bereikbaar bij spoed

Bedwants jeuk, wat kunt u er tegen doen?

Bedwants jeuk, staat er om bekend erger te jeuken dan de meeste andere insecten beten en is daardoor zeer vervelend.  De jeuk kan wel worden vergeleken met de jeuk van een muggenbult, alleen is het bijna constant aanwezig. Het enige verschil is dat de jeuk van een bedwantsenbeet veel langer aanhoud.

Jeuk door bedwantsen kan aanhouden van enkele dagen tot langer dan een week. In de meeste gevallen is de jeuk aanwezig op meerdere plaatsen omdat u meerdere keren wordt gebeten. Op dat moment is het zaak om de bedwants jeuk tegen te gaan.

Dus wat is er te doen tegen deze hevige bedwants jeuk?

Oplossingen tegen bedwants jeuk 

Als u jeuk heeft, is misschien krabben de eerste neiging die u heeft. Probeer dit alstublieft te weerstaan! Krabben maakt de jeuk namelijk alleen maar erger en u maakt uw huid kapot wat tot lelijke littekens kan zorgen.

Om de jeuk tegen te gaan kunt u een aantal maatregelen treffen:

– U kunt zalfjes op de beten smeren. Er zijn een aantal zalfjes die helpen tegen de jeuk en die ontstekingsremmend zijn. Een voorbeeld daarvan is, is steroïdezalf. Maak uw huid eerst wel helemaal goed schoon.

– Een ander zalfje kan ook helpen. Calamine lotion verkoeld de huid, is tegen de bedwants jeuk en zorgt dat u beter van uw huid kunt afblijven.

– Als de zalfjes niet helpen kunt u naar de huisarts  gaan. De huisarts kan een antibiotica kuur voorschrijven voor de bedwants jeuk en voor het herstellen van de beten.

Zijn bedwantsen gevaarlijk?

Omdat de bedwantsen geen ziektes kunnen overbrengen, zijn ze in eerste instantie niet gevaarlijk. 

Wel kunnen sommige mensen, wanneer ze veel en vaak gebeten worden, gezondheidsklachten over houden. Gezondheidsklachten zoals: astma, eczeem en andere huidaandoeningen.

We raden daarom aan om altijd snel op bestrijding overgaan wanneer u weet dat u bedwantsen heeft.

Hoe kunt u bedwantsen voorkomen?

Er zijn een paar manieren om bedwantsen te voorkomen:

– Wanneer u in een hotel verblijft, controleer dan goed het bed, de kussens, lakens etc. op bedwantsen. U kunt de bedwantsen namelijk zo mee naar huis nemen

– Wanneer u op reis geweest bent en u bent er niet zeker van of u bedwantsen heeft of niet, was dan eerst al uw bagage en andere spullen op een hoge temperatuur voordat u uw spullen weer in uw kast gaat leggen.

– Als u tweedehands spullen koopt, controleer dat ook  goed op bedwantsen. Was en schrob eerst alles grondig voordat u de spullen in huis neemt.

Lees hier meer tips over het voorkomen van bedwantsen en bedwants jeuk.

Bel met het nummer hieronder om direct in contact te komen met een bedwantsen expert voor vrijblijvend advies.

Direct van Bedwantsen af:

085 - 029 6296, Bel ons direct of vraag vrijblijvend een offerte of advies aan, 24/7 bereikbaar bij spoed