Bedwantsen bestrijden Bel direct de lokale bestrijder 085-0296296

Advies of offerte:

085 - 029 6296

Lokaal tarief & 24/7 bereikbaar bij spoed
bedwants, bedluis, bed bug, wandluis

Bedwants, bedluis, wandluis, bedbug; Is er verschil?

Er bestaat nogal wat verwarring over de gebruikte benamingen voor bedwantsen. bedluis, wandluis, bed bug en bedwants worden door elkaar gebruikt, maar is het eigenlijk wel allemaal het zelfde?

De bedwants is namelijk een groeiend probleem in Nederland en de rest van de wereld. Het is daarom belangrijk om duidelijkheid te hebben wat dit ongedierte nu precies is en hoe u dit het beste kunt bestrijden.

bedwants 3

Foto: AFPMB

Beschrijving bedwants

De bedwants, of wel de Cimex lectularius behoort tot de familie Cimicidae, weer een deel uit maakt van de onder orde wantsen. Het insect stamt af van soorten  met vleugels, maar deze blijven bij de huidige bedwantsen onderontwikkeld. De restanten van de vleugels zijn te zien als twee kleine ‘schubben’ achter het halsschild.

Een bedwants heeft de grootte van ongeveer 5 mm en staat bekend als een parasitair insect. Het ongedierte leeft namelijk van het bloed van mensen of andere organismen, bijvoorbeeld uw honden of katten.

Met zijn afgeplatte lichaam kan het beestje door de kleinste kiertjes en scheurtjes kruipen. Echter zwelt dit platte lichaam op als hij zich met bloed voedt.

Het ongedierte is bruin van kleur in de volwassen levensfase. In het begin van hun leven kunnen ze ook transparant zijn. Dit is als het insect nog geen volwassenheid heeft bereikt. U kunt hier meer lezen over de verschillende levensfasen van de bedwants.

Bedluis en Wandluis

Vroeger stond het beestje vooral bekend als wandluis. Deze benaming is echter misleidend, want de bedwants behoort tot de orde der wantsen. Sinds het ongedierte weer in opkomst is in de westerse wereld, wordt in de volksmond gesproken van bedwantsen in plaats van wandluizen.

Voor de benaming bedluis geldt eigenlijk hetzelfde verhaal. De benaming is misleidend omdat mensen spreken over wantsen in plaats van luizen.

De verschillende benamingen scheppen dus verwarring. Er wordt echter altijd hetzelfde soort ongedierte mee bedoelt. Lees hier meer over wat een bedwants nu precies is.

Wat is dan een bed bug?

Een bed bug is wel precies hetzelfde als een bedwants. Bed bug is alleen de Engelse vertaling. Bed bug is ook wel bekend van het Engelstalige gezegde ‘Don’t let the bed bugs bite’,  wat gezegd wordt vlak voor het slapen gaan.

Veel mensen die op reis zijn geweest zullen de naam bed bug eerder herkennen dan bedwants. Dit komt omdat de bed bug vooral een probleem is voor veel hoteleigenaren. Bedwantsen verspreiden zich namelijk vooral door middel van het ‘meeliften’ in de bagage van reizigers. Hierdoor is het beestje lastig te bestrijden en zullen hoteleigenaren altijd alert moeten zijn op de signalen van bedwantsen.

bedwants

Foto: Kprateek88

Hoewel wandluis en bedluis dus niet als officiële benamingen gelden voor de bedwants, zullen deze benamingen wel als synoniemen worden gebruikt op deze site. Dit wordt gedaan omdat mensen er hetzelfde mee bedoelen en de termen nog wel gebruikt worden.

Bedwantsen, bedluizen, wandluizen en bedbugs bestrijden

Zoals u inmiddels waarschijnlijk wel weten kan dit ongedierte voor grote problemen zorgen. Zowel bij mensen thuis als in vele verschillende hotels en appartementen over de gehele wereld. Waar mensen aanwezig zijn, is dit ongedierte ook aanwezig. Dit omdat het diertje van warmte houdt en zich voedt met bloed van mensen om te overleven.

Helaas is de zijn bedluizen zeer lastig te bestrijden en komt u er niet gemakkelijk van af. Dit komt omdat de diertjes resistentie opbouwen tegen bestrijdingsmiddelen. Daarnaast planten ze zich zeer snel voort waardoor de bedwantsenplaag vaak snel omvangrijker wordt.

Of u de insecten nou bedwantsen, bedluizen, wandluizen of bedbugs noemt, u wilt er zo snel mogelijk vanaf. De beten van bedwantsen jeuken namelijk verschrikkelijk en blijven dagenlang zitten. Bovendien wilt u gewoon een schone leefomgeving zonder vieze insecten in bed of in andere meubels.

Heeft u last van bedwantsen, dan hebben we op deze pagina een aantal stappen op een rij gezet die u kunt nemen om zo snel mogelijk van die probleem af te komen en weer een schoon bed en huis te krijgen. Twijfel vooral niet bij het ondernemen van actie wat de plaag kan snel erger en groter worden.

 

Direct van Bedwantsen af:

085 - 029 6296, Bel ons direct of vraag vrijblijvend een offerte of advies aan, 24/7 bereikbaar bij spoed