Bedwantsen bestrijden Bel direct de lokale bestrijder 085-0296296

Advies of offerte:

085 - 029 6296

Lokaal tarief & 24/7 bereikbaar bij spoed
wat te doen tegen bedwantsen

Bedluis bestrijden tips

De Bedluis wordt ook wel bedwants genoemd in Nederland. Eigenlijk is bedwants de officiële naam en is de naam bedluis enigszins misleidend. De bedluis (bedwants) behoort namelijk tot de orde der wantsen en is geen luis.

In Nederland hebben we het dus meestal over de bedwants, toch wordt er ook nog vaak gesproken van de bedluizen, wandluis of de Engelse vertaling, bed bug.

Wat is een bedluis?

Een bedluis is een parasitair insect van 5 tot 8 mm groot. Bedluizen hebben zes pootjes en de achterkant van het lichaam is plat. Bedluizen kun je herkennen aan  een bruine kleur, maar omdat ze erg klein zijn lijken de kleine beestjes van een afstand ook wel gewoon zwart.

bedluis

De bedluis leeft voornamelijk van het bloed van mensen. Hij voedt zich ongeveer 1 keer per week, maar kan als het nodig is maanden lang zonder zich te voeden. De bedluis plant zich gemakkelijk voort en de vrouwtjes kunnen wel meerder eitjes op een dag leggen.

De larven, of nimfen, van bedluizen zijn nog kleiner dan 5 mm en hebben een transparante kleur. Als de larve zich voedt met bloed, krijgt hij dus een rode kleur. Een larve moet zich ongeveer zes keer voeden voordat hij een volwassen bedwants is.

Lees op deze pagina meer over het herkennen van de bedwants.

Wat doen bedluizen?

Als u gebeten wordt door bedluizen ontstaan er rode vlekken en bultjes. Tijdens de beet van een bedluis injecteert het insect een verdovend stofje waardoor u vrijwel niets voelt van de beet. Door dit stofje ontstaan dus de rode vlekken en deze kunnen wel twee weken lang ernstig blijven jeuken.

bedluizen beten herkennen

Foto: japharl

De beten van bedwantsen zijn vaak herkenbaar doordat er meerder beten achter elkaar op een rijtje aanwezig zijn. Dit komt voor als de bedwants verstoord wordt tijdens het voeden doordat u met uw lichaam draait. Ook zijn de beten vaak op plekken onder de dekens, waar bijvoorbeeld muggen niet kunnen komen.

Het is een misverstand dat bedluizen alleen ’s nachts bijten. Hoewel ’s nachts wel de meeste beten gemaakt worden, voedt de bedwants zich net als de mens wanneer het beestje honger heeft. Dit kan ook overdag zijn, bijvoorbeeld wanneer u gewoon op de bank zit.

Verder is er niet wetenschappelijk bewezen dat bedluizen ziekten verspreiden.

Bedluizen herkennen

De bedluis verstopt zich graag in en rondom uw bed. Een van de favoriete verstop plekjes van de bedwants zijn de naden van uw matras. Die kunt u dus als eerste controleren op bedwantsen.

Ook verschuilt het kleine zwarte beestje zich wel in het bedframe, nachtkastje, stopcontacten, scheurtjes in de muur en achter het behang. U kunt dus bedluizen herkennen aan hun verstop plekjes.

Hier kunt u meer lezen over bedluizen herkennen.

Dat er bedluizen in uw huis aanwezig zijn, wil niet zeggen dat uw huis onhygiënisch en vies is. De bedluis is vooral een plaag voor hoteleigenaren omdat het beestje vaak meelift in de bagage van reizigers. De bedluis komt daarom zelfs voor in de meest luxe en dure hotels en is lastig te bestrijden.

Controleer na een vakantie of stedentrip dus altijd goed uw bagage als u vermoed dat er bedluizen in het hotel aanwezig waren.

U kunt het zeker voor het onzekere nemen, door voorafgaand aan uw reis het hotel waar u verblijft te Googlen en te zoeken naar recente  reviews over bedwantsen.

bedluizen

Foto: KDS444

Bedluizen bestrijden

Als u last heeft van bedluizen wilt u hier natuurlijk zo snel mogelijk van af. U kunt dit zelf doen, of door een specialistisch bestrijdingsbedrijf laten doen. Veel mensen kiezen voor een professionele bestrijder, omdat bedluizen erg hardnekkig zijn en zich diep in kieren en het matras etc. verstoppen. Tevens hebben de experts hun vraagtekens bij de werking van bedwantsen spray.

Klik hier om vrijblijvend en gratis contact op te nemen met een lokale ongediertebestrijder.

Direct van Bedwantsen af:

085 - 029 6296, Bel ons direct of vraag vrijblijvend een offerte of advies aan, 24/7 bereikbaar bij spoed