Bedwantsen bestrijden Bel direct de lokale bestrijder 085-0296296

Advies of offerte:

085 - 029 6296

Lokaal tarief & 24/7 bereikbaar bij spoed
bedwantsen bestrijden

Bed bugs

Bed bugs, de naam zegt het al; beestjes in bed. Bed bugs worden in Nederland voornamelijke bedwantsen genoemd.

Andere en tevens onterechte benamingen zijn wandluis en bedluis. Bed bugs zijn namelijk geen luizen, maar behoren tot de orde wantsen. Wandluis is vooral een benaming die vroeger veel gebruikt werd.

Wat doen bed bugs?

Bed bugs zijn dus bedwantsen. Hier kunt u meer lezen over wat bedwantsen doen. Kort samengevat, komt het er op neer dat bedwantsen zich verstoppen in en rondom uw bed. Ze leven van het bloed van mensen, of andere organismen zoals honden en katten.

Bed bugs bestrijden

Foto: louento.pix

Ze komen op lichaamswarmte af, dus vooral wanneer u ligt te slapen zijn ze actief. Toch bijten ze ook wel overdag, bijvoorbeeld als u op een bank of stoel zit. Nadat ze zich gevoed hebben, hoeven ze ongeveer een week niet te eten.

De kans is klein dat u bedwantsen te zien krijgt. Toch ondervinden veel mensen overlast van dit soort ongedierte. Om vast te stellen of u last heeft van bedwantsen, is het raadzaam om naar de verschillende symptomen te kijken die er op kunnen wijzen dat er bedbugs in uw huis aanwezig zijn.

Waarom de naam bed bugs?

Bed bugs is de Engelse benaming voor het insect. Veel mensen krijgen voor het eerst te maken met bedwantsen tijdens het reizen of een vakantie. Omdat hier vaak Engelstalig wordt gesproken, is bed bugs in Nederland ook een veelgebruikte benaming.

U kunt Bed bugs heel goed voor het eerst tegenkomen op vakantie of op reis omdat ze zich graag verstoppen in hotels of appartementen waar geregeld mensen komen. Ook kunnen de bed bugs zich hierdoor gemakkelijk verplaatsten. Ze verstoppen zich in naden van koffers en tassen en tussen uw kleren.

Hierdoor zijn bedwantsen voor hoteleigenaren een van de grootste plagen. Het blijft een hardnekkig probleem om dat het nooit echt bestreden kan worden. Reizigers blijven namelijk komen en gaan, en kunnen steeds opnieuw weer dit hardnekkige ongedierte met zich mee brengen.

Een hoteleigenaar kan zijn hotel bijvoorbeeld laten reinigen door een bestrijdingsbedrijf, maar de volgende dag kan er weer een nieuwe toerist binnenlopen met bedwantsen in zijn bagage van een ander hotel.

Het is daarom ook niet zo dat bed bugs alleen in oude en vieze hotels voorkomen. Doordat ze zich gemakkelijk verspreiden, komen ze ook in de meest luxe en schone hotels voor.

Wel proberen sommige (slechtere) hotels het te verbergen. Deze hotels hebben bijvoorbeeld vaak een rood dekbedovertrek, om bloedvlekjes door bedwantsen minder goed zichtbaar te maken. Ook is het management vaak laks bij een melding van bedwantsen in slechte hotels.

Als u last heeft van bedwantsen op reis of op vakantie dan adviseren we u om van kamer of hotel te wisselen en uw geld terug te vragen.

Bed bugs hoort u dus vooral in het buitenland en tijdens het reizen. Hier in Nederland spreekt men meestal gewoon van bedwantsen en in sommige gevallen van bedluizen of wandluizen.

Op deze pagina kunt meer lezen over het herkennen van bed bugs.

Hoe kunt u bed bugs bestrijden?

Als u last heeft van bed bugs wilt u hier natuurlijk zo snel mogelijk van af. Moet hoe moet u bed bugs bestrijden?

De beste optie is om gebruik te maken van een gespecialiseerde ongediertebestrijder. Bed bugs zijn lastig te bestrijden en een bestrijder kan vakkundig te werk gaan.

Klik hier als u in contact wilt komen met een professionele ongediertebestrijder om bed bugs te bestrijden.

Direct van Bedwantsen af:

085 - 029 6296, Bel ons direct of vraag vrijblijvend een offerte of advies aan, 24/7 bereikbaar bij spoed