Bedwantsen bestrijden Bel direct de lokale bestrijder 085-0296296

Advies of offerte:

085 - 029 6296

Lokaal tarief & 24/7 bereikbaar bij spoed
wat zijn bedwantsen

Bed bugs in Nederland

Dat bed bugs in warme vakantie oorden en in de Verenigde Staten een probleem zijn, was al bekend. Door de reiscultuur in deze landen verspreiden de bedwantsen zich makkelijker naar andere plekken en zijn ze lastig te bestrijden.

In Nederland hoor je minder geluiden over bedwantsen. Maar bed bugs in Nederland zijn zeker geen zeldzame verschijning. Hoeveel last van bed bugs heeft Nederland eigenlijk?

Bed bugs in opkomst

De bed bug was in Nederland na de tweede wereldoorlog zo goed als uitgeroeid. Dit kwam door de ruime inzet van insecticiden zoals DDT (Dichloordifenyltrichloorethaan). Dit leidde echter ook tot de dood van vele dieren verder in de voedselketen, bijvoorbeeld roofvogels.

Omdat wij Nederlanders zo’n reislustig volk zijn, komen we in alle uithoeken van de wereld. Prachtig natuurlijk, maar ook een kans voor de bedwants om in onze bagage mee te liften naar ons land.

Hier heeft de bed bug dan ook gebruik van gemaakt, en de eerste signalen van bedwantsen na de tweede wereldoorlog dateren uit het begin van het nieuwe millennium. Dat bed bugs moeilijk te bestrijden zijn en zich snel verspreiden blijkt wel, want het aantal meldingen van bedwantsen is sinds dien alleen maar toe genomen in Nederland.

In New York is het aantal meldingen van bedbugs de laatste jaren verviervoudigd. Omdat er ontzettend veel mensen naar New York reizen, verspreiden al deze toeristen de bedbugs over de hele wereld. Hierdoor neemt bijvoorbeeld ook het aantal bed bugs in Nederland heel erg toe.

Bed bugs in Nederland

Moet u zich zorgen maken om bed bugs in Nederland?

Tijdens het dagelijks leven zal je niet zo snel plotseling in aanraking komen met bed bugs. Bedwantsen hebben immers ‘middelen’ nodig om zich te verplaatsen, want ze kunnen bijvoorbeeld niet vliegen.

Wanneer je wel alert moet zijn, is bijvoorbeeld als je terug komt van vakantie en in een hotel of appartement hebt geslapen. Door de vele reizigers die daar komen, vaak van over de hele wereld, zijn dit gemakkelijke plekken voor bed bugs om zich naar toe te verspreiden. Check dus altijd goed je slaapplaats op bedwantsen.

Toch moet u wel blijven opletten. Bedwantsen kunnen zich namelijk ook verspreiden via tweedehands meubels, kleren, het openbaar vervoer en kieren en gaten tussen huizen.

bed bug in hotel

Foto: Kprateek88

Bed bugs in Nederland zijn dus ook in opkomst, en ook hotels in Amsterdam krijgen er steeds meer last van. In Nederland is er in tegenstelling tot bijvoorbeeld Singapore of New York nog niet echt sprake van een plaag. Toch is het wel raadzaam om ook binnen Nederland alert te zijn voor de signalen voor de aanwezigheid van bedwantsen.

Omdat het ongedierte in opkomst is, zal de naam bed bug of bedwants in Nederland ook steeds vaker te horen zijn. De toekomst zal leren of we inderdaad ook echt met een plaag te maken krijgen, of dat het blijft bij hier en daar een melding. Belangrijk is in ieder geval dat wanneer bed bugs geconstateerd zijn, dat er direct actie wordt genomen om verdere overlast en verspreiding te voorkomen.

Lees hier voor meer informatie om de symptomen van bed bugs te herkennen.

Direct van Bedwantsen af:

085 - 029 6296, Bel ons direct of vraag vrijblijvend een offerte of advies aan, 24/7 bereikbaar bij spoed