Bedwantsen bestrijden Bel direct de lokale bestrijder 085-0296296

Advies of offerte:

085 - 029 6296

Lokaal tarief & 24/7 bereikbaar bij spoed
jeuk in bed door bedwantsen

Bed bugs beten, wat moet u weten?

Bed bugs beten, hoe moet u er mee omgaan? Bed bugs (wellicht beter bekend als de bedwants) beten zien eruit als rode jeukende bultjes op de huid. Sommige mensen vergelijken ze met muggenbulten maar dan erger. Dit komt omdat de jeuk van bed bugs beten veel langer aanhoudt.

Op deze pagina leggen we u alles uit wat u moet weten over bedbug beten zodat u kunt vaststellen of u last heeft van dit ongedierte.

Bed bugs beten herkennen

Het is handig om bed bugs beten te herkennen, dan kan u namelijk zo snel mogelijk overgaan tot effectieve bestrijding. Zo kunt u er voor zorgen dat de bed bugs zich niet snel verspreiden. Hier staan de beestjes namelijk wel bekend om, dus snel handelen is noodzakelijk.

Een aantal kenmerken van bed bugs beten zijn:

– Zoals al eerder gezegd, rode jeukende bulten op de huid. Als u meerdere bulten bij elkaar heeft en over uw gehele lichaam is er sprake van meerdere beten. Veel beten en een aantal beten op een rijtje is zeer kenmerkend voor bedwantsenbeten.

Rode vlekken op de benen. Rode vlekken op bijvoorbeeld de benen is een typisch voorbeeld van bed bugs beten. Een bed bugs kan namelijk overal bijten, in tegenstelling tot bijvoorbeeld muggen en andere insecten. Zij steken meestal in de lichaamsdelen die buiten de lakens liggen.

Rondom de beten kunnen ook zwellingen ontstaan. Dit verschijnsel komt alleen ook vaak voor bij andere insecten beten. Wanneer u dus jeukende opgezwollen plekjes op uw huid heeft, hoeft dat niet direct te leiden tot bed bugs beten.

bed bugs beten

Foto: Raketenolli

Wat kunt u doen tegen bed bugs beten?

Het is raadzaam om bed bugs beten gelijk te behandelen. Hoe langer u niets tegen de beten doet hoe meer u kans krijgt op infecties of schade aan de huid. Maar wat kunt u het beste doen?

– Probeer, hoe verleidelijk het ook is, niet te krabben. U kunt namelijk uw huid kapot krabben wat weer kan leiden tot infecties van de beet.

– Op de bed bugs beten kunt u bijvoorbeeld steroïdezalf smeren. Dit werkt ontstekingsremmend en zorgt dat de jeuk minder wordt.

– Wanneer dat niet helpt kunt u ook denken aan Calamine lotion. Dit is niet alleen verkoelend, het is ook goed tegen de jeuk en het verzorgd uw huid.

– Als al deze middelen niet werken kunt u altijd een bezoekje brengen aan de huisarts. De huisarts zal een antibioticakuur voorschrijven voor de genezing van uw huid en de beten.

Normaal gesproken gaan de beten na een aantal dagen vanzelf weer weg. Is dit niet het geval, dan kan er sprake zijn van een allergische reactie en is het aan te raden om sowieso even de huisarts te raadplegen.

Zijn bed bugs beten gevaarlijk?

Een bed bug beet is in eerste instantie niet gevaarlijk omdat de bed bugs geen ziektes of bacteriën met zich meedragen*.

Sommige mensen kunnen wel allergisch zijn voor de bed bugs en kunnen daarbij irritatie krijgen in de luchtwegen of op de huid.

Ook wanneer u veel krabt kunnen er bacteriën in de beten komen waardoor de beten kunnen gaan ontsteken. U moet de bedwantsen beten daarom altijd op de juiste manier behandelen.

Bel met het nummer hieronder om direct en vrijblijvend in contact te komen met een professionele bestrijder.

*Tot op heden heeft onderzoek niet uitgewezen dat beten van bed bugs schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid van mensen.

Direct van Bedwantsen af:

085 - 029 6296, Bel ons direct of vraag vrijblijvend een offerte of advies aan, 24/7 bereikbaar bij spoed