Bedwantsen bestrijden Bel direct de lokale bestrijder 085-0296296

Advies of offerte:

085 - 029 6296

Lokaal tarief & 24/7 bereikbaar bij spoed
bedwantsen

Bedwantsen

Bedwantsen zijn bloedzuigende parasieten die steeds vaker worden waargenomen. Bij mensen thuis, op vakantieadressen en hotels vindt dit ongedierte steeds vaker een onderkomen. Heel vervelend wanneer dit net uw huis betreft.

Ongediertebestrijders kunnen direct deze vervelende parasieten herkennen en overgaan op een plan om te gaan bestrijden. Bedwantsen kunnen evenals vlooien door ons op simpele wijze vernietigd worden.

Het zelf gaan bestrijden van deze parasitaire insecten is niet aan te raden. De ongediertebestrijder zorgt er voor dat alles in één keer verdwijnt. De middelen die daarvoor gebruikt worden zijn niet van toepassing om door een leek gebruikt te worden. Het is raadzaam om direct bij de ongediertebestrijding aan de bel te trekken.

Wat zijn bedwantsen?

Wanneer wij de vraag krijgen “wat zijn bedwantsen?”, dan vertellen we dat dit ongedierte veel lijkt op vlooien, maar wanneer je ze beter bekijkt er toch veel verschillen waar te nemen zijn. De bedwants is tussen de 4 en 8 mm groot en heeft een bruinrode kleur.

5 Stadia’s van een bedwantsen levenscyclus

Het eitje van de bedwants is wit en de bedwants komt uit na 10 dagen. De parasiet maakt verschillende stadia door tot ze volwassen zijn. Een vrouwelijke bedwants legt zo’n 300 eitjes in haar leven. In al hun stadia voeden ze zich met bloed van de mens. Wanneer zij bloed zuigen duurt het 12 minuten voordat ze verzadigt zijn.

levenscyclus bedwants

Overleven

Deze parasieten kunnen wel een jaar zonder bloed om te overleven. Onze ongediertebestrijders hoeven zich niet af te vragen wat bedwantsen zijn, omdat ze veel ervaring hebben met dit ongedierte en herkennen deze parasieten onmiddellijk.

Voortplanting van bedwantsen

Bedwantsen planten zich razendsnel voort, dus een bedwantsen plaag ontstaat razend snel. De ongediertebestrijdingsdienst kan dan heel veel voor u betekenen.

Bedluis, Bedbug en wandluis

Deze insecten worden regelmatig door elkaar heen gehaald. Er ontstaat op deze manier wel wat verwarring. Eén ding is zeker…Wanneer dit ongedierte in uw bed of huis voor komt zal deze vernietigd moeten worden.

De Bedbug

De bedbug is precies dezelfde als de bedwants. Het is de Engelse benaming die wel door veel mensen gebruikt wordt. In Engeland wordt het gezegde gebruikt “Don’t let the bed bug’s bite”. Dit wordt vaak gezegd vlak voor het slapen gaan.

Buitenland

Hoteleigenaren in het buitenland en mensen die veel reizen hebben het eerder over de bed bug dan over de bedwants. Maar het zijn exact dezelfde insecten die veel last veroorzaken. Het is simpelweg de Engelse benaming van de bedwants. Hotels worden steeds meer geplaagd door deze “bedbugs”.

Bedluis en wandluis

Met de bedluis en de wandluis wordt vaak hetzelfde bedoeld als de bedwants. Het zijn dus allemaal dezelfde insecten die bedoeld worden.

Bedwantsen herkennen

Bedwantsen herkennen is zo makkelijk nog niet. Bedwantsen verbergen zich de hele dag in naden en kieren en komen pas als het donker wordt tevoorschijn. En dan nog ziet u ze bijna niet, omdat ze maar 3 tot 6 mm groot zijn.

Wanneer er hinderlijke bultjes worden waargenomen die hevig jeuken gaat u vaak pas nadenken over hoe u daar aan komt. Sommige mensen hebben helemaal geen hinder van de bultjes en dan is er misschien al een bedwantsenplaag ontstaan.

bedwantsen

Foto: Gilles San Martin

Uiterlijk van de bedwants

De bedwantsen zien er wat plat en bruin uit. Maar wanneer ze zichzelf gevoed hebben zijn ze wat donkerder en ronder. Een bedwants-besmetting kan al 10 tot 12 weken gaande zijn voordat deze wordt opgemerkt.

Bedwantsen beten

Om bedwantsen beten te herkennen zult u zich even moeten verdiepen in dit insect. Er zijn heel veel parasieten die steken en over het algemeen lijken deze steken op elkaar. Een ongediertebestrijder kan u een goed advies geven en er vaak al via een telefonisch contact achter komen dat het om bedwantsen beten gaat.

Bedwantsen beten herkennen

Bedwantsen beten kunt U herkennen aan rode vlekken of bultjes op de huid. De bultjes zitten meestal dicht bij adertjes die door de huid lopen. Parasitaire steken geven meestal een rode kleur.

Kenmerkend voor de bultjes is dat er een aantal vlakbij elkaar zitten. De bedwants houdt er van om een aantal malen achter elkaar te prikken en zichzelf te voeden.

Bultjes op de benen

De bedwants spuit voordat ze zich gaan voeden een eiwitachtige substantie in de huid. Dit is een soort anti-klontermiddel en zorgt ervoor dat het bloed niet zo snel stolt. Er ontstaat een bultje op de huid wat hevig kan jeuken.

bedwantsen beten herkennen

Photo credit: Japharl

Bedwantsen symptomen

Bedwantsen symptomen zorgen er voor dat je zo snel mogelijk stappen moet ondernemen voordat de hele zaak uit de hand loopt. Bedwantsen zijn dan wel niet gevaarlijk maar het is toch niet zo prettig wanneer deze in je bed zitten.

Bedwantsen in uw bed

Als u vermoed dat u beestjes in bed heeft, is het verstandig om, voordat u ons belt uw bed,  matras en beddengoed goed na te kijken of er bedwantsen te vinden zijn. Rode vlekjes op het matras of de lakens kunnen duiden op bloedvlekjes van bedwantsen die geplet zijn door uw gewicht.

Zwart-bruine en rode vlekjes in bed

Uitwerpselen van de bedwants zien er uit als zwart-bruine vieze plekjes. Deze parasieten zorgen er voor dat zij niet hun eigen nest bevuilen waar zij zich overdag schuil houden dus de uitwerpselen laten zij achter op je lakens.

Ook kunt u rode bloedvlekjes op uw beddengoed aantreffen. Deze ontstaan doordat de bedwants verstoord wordt tijdens het voeden.

Bedwantsen jeuk

Wanneer de bedwants ons steekt is het bijna niet aan de orde dat deze ernstige ziektes veroorzaakt. Wel een heleboel bedwantsen jeuk. De jeukende plekken verdwijnen vanzelf. Is de bedwantsen jeuk zo erg dat je niet meer goed kan funtioneren dan kunnen de bultjes ingesmeerd worden met corticosteroïde crème.

Corticosteroïde crème

Deze hormoonachtige zalf is volkomen veilig voor de mens. Zij zorgen er voor dat ontstekingsreaktie’s worden geremd en jeuk wordt vermindert. Ook verminderen zij de roodheid van de huid. Zij brengen de onrustige, jeukende huid tot rust.

Wakker liggen met jeuk in bed

Wanneer u ’s nachts wakker wordt van gekriebel op de huid, dan slaapt u toch niet echt lekker meer. Al snel heeft u door dat er beestjes in bed zitten die ook nog eens vervelende rode bultjes veroorzaken. Slapeloosheid is het gevolg van deze onaangename insecten.

Ze maken u het leven zuur en zorgen ervoor dat u niet meer comfortabel in bed ligt. Tijd om advies te gaan vragen aan de ongediertebestrijder. De bestrijders met wie wij samenwerken hebben zich gespecialiseerd in het bestrijden van bedwantsen in bed. En wanneer ze in uw bed voorkomen zijn wij er snel bij om te gaan bestrijden.

Rode bultjes op uw lichaam

Wanneer u ’s morgens opstaat met rode bultjes of vlekjes op de huid dan is er een parasiet in uw bed die bestreden moeten worden. Bedwantsen brengen geen ziektes over maar zorgen er wel voor dat U uit Uw slaap wordt gehouden. Het gebeurt regelmatig dat mensen pas na een paar weken door hebben dat er bedwantsen in hun bed verblijven.

Lichaamswarmte en kooldioxyde

Wanneer het donker wordt en we naar bed gaan komen ze te voorschijn en worden aangetrokken door onze lichaamswarmte. Ook de kooldioxide van onze ademhaling heeft aantrekkingskracht op dit ongedierte.

Bedwantsen voorkomen

Bedwantsen voorkomen is natuurlijk veel beter dan een plaag bestrijden. Bedwantsen komen niet zomaar in bed maar worden door u meegenomen vanaf andere plekken. In hotels en vakantiehuisjes kan het heel goed zijn dat er bedwantsen aanwezig waren zonder dat dit is opgemerkt.

Bedwantsen in de koffer

Zet uw koffer altijd hoog neer zodat er geen insecten in kunnen kruipen. Het kwaad is dan al geschied wanneer er bedwantsen in de koffer mee naar huis worden genomen. Een plaag kunt u ook voorkomen door goed op de geur in een hotelkamer te letten.

Bedwantsen geur

Wandluizen produceren een doordringende luchtje. Het is een soort muffe amadel-achtige geur. Wanneer u dit herkent weet u dat er een andere kamer moet worden gevraagd. Doordat mensen tegenwoordig veel reizen en in alle hoeken op aarde komen, is de bedwants een probleem voor de hotels. Mensen nemen bedwantsen namelijk vaak mee van hotelkamer naar hotelkamer in hun bagage.

Bedwantsenplaag voorkomen

Bedwantsen worden steeds meer een plaag. Om te voorkomen dat u er ook last van krijgt in uw slaapkamer, kunt u er voor zorgen dat u in hotels of vakantiehuisjes alles goed gaat nakijken. Kijk in de bedden en vooral onder de matrassen. Zelfs in een 5-sterren hotel kunnen bedwantsen leven. Vooral in hotels waar veel mensen kort verblijven worden bedwantsen waargenomen.

Toch een bedwantsen besmetting?

Heeft u na inspectie bedwantsen in uw koffer meegenomen? Stop uw kleding in een vuilniszak zodat het ongedierte niet kan ontsnappen. Bij thuiskomst direct de kleding op een zo hoog mogelijke temperatuur wassen. Koffers en tassen grondig reinigen zodat er geen verdere besmettingen plaatsvinden.

Bel direct met een ongediertebestrijder.

Bedwantsen vinden

Voordat er tot bestrijding wordt overgegaan kijkt de professionele ongediertebestrijder waar de bedwants zich ophoudt. Dit kan zijn;

  • Naden van matrassen en kieren van nachtkastjes
  • Achter behang wat loslaat en tussen plinten op de vloer
  • Alle beddengoed, dus kussens, lakens, dekbedden en molton-overtrekken
  • Linnenkasten waar het beddengoed wordt bewaard
  • Tussen vloerdelen en tapijt
  • Stopcontacten en verlichting
  • Laptops, babyfoons en andere elektrische apparaten
  • Bedframes, hoofdeinden bed en gebroken of kapot pleisterwerk

Kortom overal waar kieren en naden zitten kunnen de parasieten huizen.

Bedwantsen bestrijden

Wanneer u de signalen hebt herkent dat er bedbugs in uw bed of slaapkamer vertoeven wilt u er zo snel mogelijk vanaf. De bedwants is een van de hardnekkigste insecten om te bestrijden. Om zelf bedwantsen te bestrijden is een ondoenlijke zaak.

Bedwantseninspectie laten doen

Wanneer u vermoedt dat er bedwantsen in het spel zijn is het zaak om contact met ons op te nemen en een professionele inspectie te laten doen. De bestrijders waarmee wij samenwerken zullen de bedwantsen direct herkennen en over gaan tot de bestrijding.

Bedwantsen houden zich vooral schuil in onze slaapkamers en met name in en rondom het bed. Maar sluit zeker ook andere plaatsen niet uit.

Telefonisch advies over bedwantsen

Onze ongediertebestrijders kunnen u alvast telefonisch advies geven. Wanneer u snel reageert, kan dit de schade beperken.

Niet zelf gaan bestrijden

Sommige mensen die bedbugs hebben ontdekt gaan lukraak bestrijdingsmiddelen kopen en hun beddengoed in de was doen. Vaak is dit tevergeefs en werken deze middelen niet. Wanneer u dit probeert, kost dit vaak veel moeite en stress zonder dat u een stap vooruit komt.

Ongediertebestrijding

Het verstandiger om direct een professionele bestrijder om advies te vragen. Deze hebben deskundige mensen in dienst die u met raad en daad terzijde kunnen staan. De ongediertebestrijders weten precies waar de bedwants zich verstopt en zorgen er met hun veilige bestrijdingsmiddelen voor dat het hele zaakje wordt uitgeroeid.

Nog niet verdwenen

Wanneer u zelf te werk gaat met vaak de verkeerde middelen komt u na een aantal weken tot de conclusie dat het ongedierte nog steeds niet verdwenen is. Dit komt omdat er maar lukraak wat gekocht wordt. Het is beter om professioneel te laten bestrijden.

Daadwerkelijk bedwantsen bestrijden

Wanneer u telefonisch contact met ons opneemt kunnen wij direct van advies dienen. Vereniging Eigen Huis raad aan om niet zelf te gaan bestrijden maar ons deskundige bedrijf in de arm te nemen.

Op deze pagina kunt u ook vrijblijvend een offerte aanvragen voor bedwantsen bestrijding. Er wordt dan snel contact met u opgenomen om te bespreken wat de eventuele vervolgstappen zullen zijn. Dit is geheel gratis en verplicht u tot niets. Klik hier om een offerte voor bedwantsbestrijding aan te vragen.

Foto: Photo credit: AJ Cann